Rødvin fra Uruguay

Det er ikke ofte man får smake vin fra det søramerikanske landet Uruguay. Og det er litt synd, for de produserer en del bra vin.

Bodegas Brisas er Uruguays største vingård sett under ett tak, med en produksjonskapasitet på hele 5 millioner liter. Liggende ved byen Moldano i den sørlige delen av landet, har vingården fått sitt navn etter de oppfriskende brisene som kommer inn fra Atlanterhavet. Disse brisene spiller en viktig rolle i druedyrkingen. Blant annet så hjelper de til med å tørke opp overflødig fuktighet som følge av mye nedbør og ikke minst så modererer de de høye sommertemperaturene, noe som bidrar til optimal modning av druene.

Deres filosofi dreier seg om effektivitet og moderne teknologi, kombinert med respekt for tradisjonelle metoder. Druene høstes for hånd for å sikre kvalitet, og i vinkjelleren benytter de seg av nyeste teknologi for vinifikasjon.

Brisas del Este Marselan 2021. Uruguay. Pris kr. 179,90 Poeng 89/100 Importør: Signature Wines AS

Cabernet Franc 5%, Tannat 10%, Marselan 85%. Mørkerød med et blått skjær. Duft av mørke bær med hint av moreller. Frisk, fruktig på smak med en fylde. En god, bløt munnfølelse. Bra balansert syre og sødme. Bra med tannin. God ettersmak. En vin som vil fungere bra sammen med koteletter fra grillen. Et riktig bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.