Riesling fra Mosel

Johannes Schmitz overtok familiegården Rebenhof i Mosel i 1986. Og fra den ene hektaren vinmark i 1986, har han i dag 6 hektar.

De fleste av vinmarkene ligger i de bratte skråningene på det berømte  Ürziger Würzgarten. Han har også noen marker i Erdener Treppchen. Drua han dyrker er dronningen blant tyske vindruer, nemlig Riesling. Og han dyrker dem ikke som vinbønder flest. 75% av alle vinstokkene rotfaste. Det vil si, de er ikke podet. Og det er pågrunn av phylloxera-katastrofen ikke rammet vinrankene som ellers måtte podes til amerikanske røtter. Alt på grunn av at steingrunnen ikke er en drømmebolig for det lille krypende dyret. Johannes Schmitz er sikker på at de opprinnelige røttene gir bedre bær.

Rebenhof Vom Roten Schiefer Riesling Kabinett Feinherb 2021. Tyskland, Mosel. Pris kr. 159,90 Poeng 88/100. Importør: Salud AS.

Fin lysgyllen farge med et grønt skjær. Frisk, fruktig duft av sitrus, grønne epler og bitte litt urter. Smaken er som duften, frisk og fruktig. En elegant, lett fylde. Meget bra balansert syre og sødme. En fruktig, frisk ettersmak. Passer glimrende til kos sammen med venner. Meget bra kjøp!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.