Pasqua Prosecco Frizzante 2017, en vin å bli glad av.

0

Det var brødrene Pasqua som startet vingården Pasqua i 1925.

Egentlig begynte brødrene som vinhandlere da de slo seg ned i Verona i 1925 og solgt vin fra sitt hjemdistrikt Apulia. Men temmelig hurtig fant de ut at de ville ha en egen vingård og selge sin egen vin. Og de lyktes relativt kjapt, for bare i løpet av noen få år ble de kjent for sine gode kvaliteter på vinene.
1960 overtok den andre generasjonen Pasqua og i løpet av 60 tallet begynte de med eksport. Samtidig arbeidet de hardt for å bedre kvaliteten og rykte på sine og italienske viner.
I dag er det den 3. generasjonen som driver vingården. Og det er spennende å se hva som vil skje i de neste mange årene.

Pasqua Prosecco Frizzante 2017. Italia, Veneto. Pris kr. 129,90 Poeng 84/100

Jeg vet ikke hva det er med meg og perlende vin. Men jeg bokstavelig talt elsker å drikke det. Ikke for at de nødvendigvis er verdens beste vin som man nipper og diskuterer i evigheter. Nææ… som denne som er laget på Glera druen, er lyse gul og har bitte små fine perlende bobler, så gjør den meg glad. Og det skader jo heller ikke at den dufter sitrus, epler og har hint av pærer. Og smaken er akkurat som en perlende vin skal være. Frisk, fruktig og tørr. Og så er den skremmende lett å drikke. Denne vinen passer best til latter, venner og en lykkelige aften.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.