Påskens roséviner.

rosevinRosevin tar større og større markedsandeler i hele Europa. Så også i Norge. Her er de beste som Godt Drikke har testet opp til påsken.

Ch. de Pibarnon Bandol Rosé 2013 89 poeng.

En virkelig elegant franskmann fra Bandol i Provence. Lys rosa i fargen. Nydelig duft av blomster og elegant frukt. Her lever smaken virkelig opp til duften med frisk frukt, god syre og en ettersmak som varer og varer og… Et virkelig bra alternativ til påskelammet. Dette er et virkelig godt kjøp.

Ch. d´Esclans 2011 88 poeng

Ennå en franskmann fra Provence. Lys rosa, duften er fylt av røde bær med jordbær på toppen. Smaken har en flott fylde, med røde bær, balansert syre og en virkelig god ettersmak. Denne vinen passer riktig bra sammen med lyst kjøtt og skalldyr. Riktig godt kjøp.

Jean-Max Roger Sancerre La Grange Dimière Rosé 2013 88 poeng

En fin rosa farge. Fin duft av blomster, røde bær og frukt. Smaken er deilig fruktig. En riktig elegant balansert syre og en ettersmak som har en lett bitterhet og en riktig god lengde. Meget godt kjøp.

Meinklang Burgenland Rosé 2013 88 poeng.

Over til Østerrike. Burgenland. Fargen er lys rosa. En nydelig duft av frukt og hint av urter/krydder. Fruktig smak, god syre en riktig fin ettersmak. Kosevin. Til denne prisen, ta to. Meget godt kjøp.

Künstler Pinot Noir Rosé Trocken 2013 85 poeng.

Helt tilslutt, en tysker fra Rheingau. Veldig lysrosa. Nydelig duft av fersken og jordbær. Fruktig og frisk med smak av bær. Bra balanse mellom syre og sødme. Lang ettersmak. Bruk den gjerne sammen med fisk. Riktig bra kjøp.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.