Et nytt japansk øl, lover et mer ungdommelig utseende. Og det helt uten ølbriller. Hemmeligheten er at ølet er tilsatt bindevevsproteinet kollagen. Et protein som alle mennesker har.

Blant japanske kvinner, hersker oppfatningen at kollagen gir strammere og penere hud. Noe som har ført til at inntagelsen av griseføtter, kyllingskinn og haifinner har økt markant de siste årene. Som om det ikke er nok, finnes det en rekke forskjellige produkter, som nudler, syltetøy og sjokolade tilsatt kollagen på markedet.  Også innsprøyting av kollagen i huden, har visstnok blitt en populær beskjeftigelse på skjønnhetssalongene i Japan.

Nå er det siste tilskuddet på markedet et øl fra det japanske bryggeriet Suntory som lover deg vakker hud som gir ekstra glød og fjerne alle rynker. Ølet har fått det flatterende navnet Precious og som har fått tilsatt to gram kollagen pr flaske. Ølet har 5,5 prosent alkohol og lover som sagt at man blir både ung og vakker. Foreløpig selges ølet kun på øya Hokaido, men skal lanseres over hele Japan i løpet av høsten 2015.

Om ølet og kollagen gir noen virkning, er det ingen som vet. Det finnes nemlig ingen forskning på det. Men som kjent kan tro flytte fjell.

Kilde: Illustreret Videnskab Danmark.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.