Som vanlig når Vinmonopolet har sine slipp, er det så mange merker og produkter, at man kan bli svimmel av mindre.

Jeg har sett på noe av det som kommer og sånn rent umiddelbart er det noen som jeg er riktig nysgjerrig på.
Blant de, er Meyer Old Main Road Tribute Chardonnay fra Canada, som jeg er litt nysgjerrig på. Fra Tyskland er det mye spennende. Først  og fremst hvitvin, men også et par røde. Schloss Schönborn Alte Reben Riesling Spätlese er en som absolutt skal smakes. Også Schloss Schönborn Marcobrunn Riesling EG er også en som kan være spennende. Ress Hattenheim Nussbrunnen Riesling GG og Ress Rüdesheim Berg Rottland Riesling GG fra Balthasar Ress kan være et par drømmevin. Og for å nevne en tysk rødvin, så må Philipp Kuhn Spätburgunder Tradition 2015, med. Den har fått mye positiv omtale i tyske og Østeriske vinmagasin.

Rødvin

Rødvin fra Frankrike er det skremmende mye bra denne gangen. Connétable Talbot fra Chateau Talbot er jo et greit eksempel på en helt ok Bordeaux. Også Jean Paul Brun Moulin à Vent La Rochelle virker veldig spennende og fra en produsent som sjelden skuffer. Jean Paul Brun er en av de mer spennende organiske vinprodusentene og alltid spennende og prøve. En vin som jeg gleder meg mye til, er Ch. la Nerthe Les Granières Châteauneuf‐du‐Pape. Først og fremst for at Ch. la Nerthe produserer noen glimrende viner, men også for at slottet presenterte meg for en av mine aller første store rødvinsopplevelser. Også Brunel Les Cailloux Cuvée Centenaire fra André Brunel, er vin som kan gi gode opplevelser.

San Fabiano Calcinaia Chianti Classico fra Italia og Toscana, er en av vinene som skal prøves. Fra USA så er jo selvfølgelig Charles Smith og hans K Vintners viner noe som så absolutt er verd å prøve. Jeg nevner i fleng: Royal City Syrah, The Cattle King Syrah, B. Leighton Petit Verdot, K Vintners Charlotte.

Øl.

Tema for dette slippet, er blant annet Barley Wine. Fra Belgia kommer St Feuillien Limited Edt #2 Barley Wine som jeg tror kan være spennende. Minst like spennende synes jeg Kinn Bryggeri AS sin Kinn Ivar Aasen‐øl er.

En IPA som skal prøves, er Mack Mikrobryggeri Sex IPA. Det samme med deres mørke lager, Mack Mikrobryggeri Stærk Bayer skal smakes. Første og fremst for at Esben Rørnes er en meget dyktig brygger.

Dette er bare bitte litt av det som kommer i dette slippet. Hele bestillingsutvalget, kan du lese her.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.