Nyhetene i bestillingsutvalget 1. juli inneholder en rekke spennende tilbud. Og det både med vin og øl.

Om vi ser på rødvinen først, så kommer det noe for vinsamlerne. Mortet Chambertin Grand Cru 2013 til 3700 kroner pr flaske. Nå skal det sies at samme årgang går for mellom kr. 4300 og opptil kr. 5400 rundtomkring i Europa og USA. Men her gjelder det å være kjapp, for det finnes bare sju flasker i Norge.

For oss med en normal lommebok, så finnes det også noen riktige godbiter. Montevertine Pian del Ciampolo 2013 fra  Agricola Montevertine i Italia, kan være et riktig bra kjøp. Har fått 89 – 90 poeng av diverse vinanmeldere.

Fra K Vintners fra USA, Walla Walla Valley,  med Charles Smith i spissen, kommer noe jeg gleder meg vilt til å smake.

  • K Vintners M.C.K Syrah 2011
  • K The Creator 2012
  • K El Jefe Temoranillo 2012
  • K Rock Garden Syrah 2012

162191En italiener som så absolutt må med på min smaksliste, er Le Boncie 5. Giovanna Morganti har tidligere kommet med noe utrolig flotte viner, så dette er noe jeg gleder meg til.

For oss som er glad i Beaujolais, tror jeg og håper Chemarin Beaujolais Villages Les Vignes de Jeannot 2014 kan være et spennende alternativ. Har lest mye positivt om produsenten, så det er en jeg ser frem til å smake.

Tar vi en kikk på de hvite samt de musserende vinene, så er det riktig mye bra denne gangen. Fra Nahe i Tyskland kommer en fremragende vinprodusent, Weingut Emrich-Schönleber med Emrich-Schönleber Monzinger Halenberg Riesling Trocken 2012. Om den lever opp til tidligere produksjoner jeg har smakt fra Weingut Emrich-Schönleber, så er det en vin som skal ligge godt opp på 89-90 poeng. En annen tysker jeg er litt nysgjerrig på er Martin Müllen fra Mosel. Jeg har kun hørt positive saker om vinene hans og jeg tror at Martin Müllen Kröver Paradies Riesling Spätlese 1999 kan være en drøm å smake.

Merlin Pouilly Fuissé 2014 fra Olivier Merlin i Burgund, Frankrike, kan være en drøm av en vin. Tidligere årganger har ligget på 89- 90 poeng.

Ridgeview-Victoria-Rose-2010Engelsk musserende vin har kommet i skuddet som aldri før. Jeg har veldig liten erfaring med engelsk vin, men denne er jeg riktig nysgjerrig på, Ridgeview Victoria Rosé 2010. Den fikk hele 92 poeng i Decanter, så den kan jo ikke være helt feil.

Vouette & Sorbee Saignée de Sorbée Extra Brut Rose fra Champagne og er produsert av Dom. Vouette et Sorbée, ble omtalt i New York Times for noen år siden som den beste musserende rosévinen som noen sinne er produsert. Om det stemmer, vet jeg ikke. Men jeg ble veldig nysgjerrig på den. Dessverre litt dyr.

Øl.

Det er mye øl denne gangen. Så bare for å ta med de jeg er mest nysgjerrig på av de norske, så er jeg nødt til å nevne i fleng:

Schouskjelleren The Hindu-German Conspiracy fra Schous mikrobryggeri. Bare navnet får meg til å ville smake. Også Ego Brygghus Tart Temptation Saison og Ego Brygghus Tropic Breeze fra Ego Brygghus er noen som skal på smakslisten min. Fra Røros bryggeri kommer det en hel rad med spennende saker denne gangen. De som skal i min handlekurv er Røros Bryggeri An-Margritt Lys Ale og ikke minst Røros Bryggeri Bersens Bokkøl eikelagret.  Utenlandsk øl vil bli omtalt lørdag.

Hele listen finner du her. 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.