For noen år siden, smakte jeg en del av vinene fra Weingut Fritz Haag i Mosel. En vingård som har eksistert i samme familie siden 1605.

Weingut Fritz Haag har produsert bra vin i utrolig mange år. Det var derfor veldig spennende og smake de samme vinene men i ny årgang, igjen.

Siden 2008 drives gården av Oliver Haag og hans hustru Jessica Haag. De overtok etter Olivers far, Wilhelm som hadde driftet gården siden 1957 og har vært German Winemaker of the Year.

Weingut Fritz Haag ligger i Braunesberg i Mosel. Vinmarkene ligger i de sørvestvendte, og svært så stupbratte skråningene. Så bratte at visse steder er det opp til 80% helning. Så det kommer kanskje ikke som en overraskelse at druene høstes for hånd. Fordelen er at markene dekkes av sol i den viktige vekst og modningsfasen. Og når jordsmonnet stort sett er skifer, som også reflekterer sola, så sier det seg nesten selv at det gir noen helt fantastiske viner. I forhold til kvalitet, er vinene fra Weingut Fritz Haag svært så billige.

Fritz Haag Riesling Trocken 2017. Tyskland, Mosel. Pris kr. 184,90 Poeng 87/100

Nest inntil den klassiske gulgrønne fargen. Fin duft av grønne epler, melon og hint av sitrus. Smaken er frisk og fruktig med en fin fylde. Perfekt syre og sødme. Lang og meget god ettersmak. Passer fint sammen med salat ag røkt laks. Meget bra kjøp.

Fritz Haag Riesling 2017. Tyskland, Mosel. Pris kr. 184,90. Poeng 89/100

Gulgrønn farge. En lekker duft av, sitrus, epler og vinbergfersken. En lett, frisk og fruktig smak. Fin sødme i starten med en god fylde. En veldig bra balansert syre og sødme. Elegant ettersmak. Dette er vinen for skalldyr og masser av kos. Meget godt kjøp.

Fritz Haag Brauneberger Riesling Kabinett Trocken 2016. Mosel, Tyskland. Pris kr. 234,90 Poeng 90/100

Gul med et grønt skjær på fargen. Nydelig fruktig duft med blomster og urter samt noe sitrus. En flott fyldig start, fruktig og en balansert syre og sødme. Lever opp til duften med sin sitrus, blomster og urter. En lang, frisk ettersmak som man håper aldri tar slutt. Perfekt til fisk, men personlig vil jeg bruke den til kos sammen med noen man er glad i. Løp og kjøp.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.