«Norsk» verdensmester! Bache-Gabrielsen Hors d’Age

Bache-Gabrielsen Hors d’Age er kåret til verdens beste cognac!

Gull og utmerkelsen «verdens beste cognac» for Bache-Gabrielsen Hors d’Age i de internasjonale brennevinskonkurransene World Cognac Award og International Spirit Challenge! Denne våren ble det medaljedryss for Bache-Gabrielsen, det ble gullmedaljer også for VSOP, XO og American Oak. Norges mest solgte cognac, Tre Kors, fikk sølvmedalje.

«Det er med både en god porsjon stolthet og glede at vi får anerkjennelse for kvalitet i alle cognacsegmenter. Fra unge fruktige cognacer til de mer eksklusive som har modnet mer enn 50 år på fat. «

Kjellermester Jean-Philippe Bergier, har tilbragt over 30 år som kjellermester i familiehuset og han er lidenskapelig interessert i brennevin og liker å utforske aromaer, alle typer smak og duft og leverer sannelig kvalitet år etter år.

World Best Cognac Award om Bache-Gabrielsen Hors d’Age; «Spicy and aromatic nose. Honey. Older, more complexed palate with hazelnuts, raisins and Christmas in a glass. Nutmeg, cinnamon, clove Spicer finish of chilli but silky smooth.»

Bache-Gabrielsen Hors d’Age

De eldste elementene i blandingen er fra omkring 1917, og de yngste er fra 1960 årene. Mørk gyllen farge. Rik og generøs duft. Fin balanse mellom frukt, blomster og kryddertoner fra treverk. Kraftig anslag, nesten oljeaktig i konsistens, et distinkt og umiskjennelig preg av Grande Champagne med den berømte lange ettersmaken. Det tar mer enn 50 år, men det er verdt å vente på.

Råstoff: Ugni Blanc, Folle Blanche
Område: Frankrike, Cognac, Grande Champagne
Metode: Tradisjonell dobbeldestillasjon.
Lagring: Franske eikefat fra Limousin

Mer enn 115 år med tradisjoner, pasjon, og innovasjon

Unge Thomas Bache-Gabrielsen, født i Holmestrand i 1883, forlot hæren som 20-åring, og reiste til Cognac for å skaffe seg utenlandspraksis. Da svensker og nordmenn kranglet om unionsoppløsningen i 1905, etablerte Thomas seg like godt som cognacprodusent i Cognac. I en alder av kun 22 år overtok den unge Nordmann cognachuset E. Dupuy, senere kjent som Bache-Gabrielsen. Han ga det videre til sin sønn René, som igjen spilte ballen over til Christian, som senere har overlatt ansvaret til Hervé, fjerdemann i rekken. Bache-Gabrielsen er et av de få husene med en ikke helt ubetydelig størrelse som fortsatt er eid og drevet av familien. Bache-Gabrielsen er blant de ti største cognachusene og markedsleder i Norge. Cognachuset har en unik portefølje som innehar en stor bredde av hva cognac byr på av druer, distrikter, årganger og aroma, til glede for cognacentusiaster i hele verden.

Kilde: Pressemelding

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.