Den norskproduserte Bareksten Botanical Gin fikk nylig utmerkelsen dobbelt gull i den renommerte konkurransen San Francisco World Spirits Competition.

Kriteriet for utmerkelsen er at samtlige 42 dommere plukker ut produktet til den høythengende “Double Gold Award”. Prisen er en stor anerkjennelse for brennevinsprodusenten Stig Bareksten og Oss Craft Distillery i Bergen, og plasserer både produsenten og gin-merket i verdenstoppen.

– Konkurransen i San Francisco er verdenskjent og ansett som en av de mest respekterte i bransjen. Vi er selvsagt utrolig fornøyde med å bli anerkjent i dette sjiktet, og håper det kan åpne flere dører for både oss og andre brennevinsprodusenter fra Norge, sier Stig Bareksten.

Fra Flesland i Bergen.

Bareksten Botanical Gin har sitt utspring i Oss Craft Distillery på Flesland i Bergen. Stig Bareksten selv, var også tidligere en av grunnleggerne av Det Norske Brenneri som bl.a. produserte merkene Arvesølvet (akevitt), Eiktyrne (Norges første whisky) og Harahorn Gin. I 2016 åpnet den tidligere bokseren og prisbelønte bartenderen sitt eget destilleri på Flesland i hjembyen Bergen. Bareksten Gin skiller seg ut med utstrakt bruk av hjemmesankede krydder, urter og blomster med et lokalt og nasjonalt tilsnitt, og har av den grunnen fått merkelappen botanical gin.

Stig Bareksten.

– Vi har alltid villet produsere verdens beste sprit og var selvsagt sikre på at vi kunne klare det – nå er det offisielt! Gullet i San Francisco er en anerkjennelse av alt det harde arbeidet vi har lagt ned i Bareksten og et bevis på at norske brennevinsprodukter kan hevde seg internasjonalt,

Interesse for norsk sprit.

Stig merker nå en stadig økende interesse rundt norsk sprit internasjonalt, og tror det er et sterkt fokus på lokale tradisjoner, råvarer og håndverk som får verden til å sperre øynene opp. Hos Oss Craft Distillery er det stort fokus på rene smaker og gammelt håndverk – Bareksten Gin er det første brennevinet produsert i Bergen på nesten 180 år. Etterspørselen fra resten av verden er stor, og Bareksten er nå å finne på verdensmarkedet. Medgründer og investor, Hans-Petter Eikeland, er godt fornøyd med oppmerksomheten Oss Craft Distillery og byen Bergen får som følge av hederen.

– Bergen er historisk sett Norges vugge når det kommer til brennevin, og for under 200 år siden lå det hele seks brennerier bare i byens sentrum. Vi er utrolig stolte av å få være med å sette Bergen på kartet, og å bringe solid, norsk håndverk og kvalitet ut i verden, sier Eikeland.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.