Norges ti mest solgte øl.

Norges mest solgte øl i dagligvarehandelen, er ikke nødvendigvis Norges beste øl. Og det er de gamle pils-traverne som går igjen.

Hvilket øl som selger best, er mye beroende på hvor bryggeriet ligger og hvordan bryggerienes logistikk er. Pr dags dato, så er følgende øl på topp ti.

 1. Tuborg pils
 2. Hansa Pils
 3. Ringnes Pils
 4. Carlsberg Pils
 5. Grans Pils
 6. Aass Pils
 7. Heineken
 8. Borg Pils
 9. Seidel
 10. Mack pils

Nå har flere av bryggeriene, som Mack og Aass inngått grossistavtaler for salg og distribusjon. Så det skal bli spennende å se om listene endrer seg. Spesielt skal det bli spennende å se hvor Macks Isbjørn havner da den går så det griner for tiden.

Kilder: Nielsen Norge. Bryggeri- og Drikkevareforeningen.

11 KOMMENTARER

  • Nei, desverre. Jeg har sendt en mail og spurt, men det er ikke kommet noe svar ennå. Så snart jeg får svar vil jeg publisere det 🙂

 1. Listen er dessverre ikke riktig. Grunnen er at du har blandet produkt (øl) og «brand» (varemerke). Den riktige listen ser slik ut, basert på volum siste 52 uker:

  Plass Produkt Markedsandel
  1 Tuborg Grønn 17,6 %
  2 Ringnes Pils 10,9 %
  3 Hansa Pils 9,0 %
  4 Carlsberg 5,1 %
  5 Heineken 4,5 %
  6 Seidel 3,5 %
  7 Hansa Fatøl 2,9 %
  8 Grans Bare 2,9 %
  9 Borg Pils 2,7 %
  10 Dahls Pils 2,4 %

 2. Det er helt utrolig at smaksløkene hos nordmenn har visnet så totalt bort. De fleste på denne listen smaker nesten det samme. At Tuborg ligger øverst skyldes kun at den er billigere.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.