Vin fra New Zealand er spennende. Oftest med en veldig høy kvalitet. Jeg har plukket en del viner som jeg mener er verdt å smake og nyte.

 Hvitvin

6Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2013

En veldig lys gulgrønn farge. Duften har nydelige toner av sitrus. Oppleves elegant. Akkurat som smaken som også har fin frukt, elegant syre og en god ettersmak med lime og sitrus. Kan man forlange mer enn det? Passer bra sammen med forskjellige typer sjømat.

6Alana Estate Sauvignon Blanc 2013

Nydelig lys gulgrønn farge. En duft som kiler nesen med nyslått eng og urtehage. Smaken er elegant fruktig med sitrus og en fin syre. En god ettersmak. Vin som passer til fisk og salat samt en god samtale på terrassen.

5Saint Clair Vicars Choice Savignon Blanc 2012

En lyst gulgrønn farge. Dufter av sitrus og urter. Smaken lever opp til duften samt at den har en elegant syre. Ettersmaken har en litt morsom sødme som kler vinen. Passer bra sammen med skalldyr.

5Ribbonwood Marlborough Riesling 2013

Lysgul i fargen. Duften er fra blomstereng og eplehagen. Smaken følger duften med en fin sødme, godt balansert syre og fin frukt. En fin ettersmak. Vin som passer til en lun sommerkveld på balkongen.

 Rødvin

Felton Road Pinot Noir 2012 92 poeng.

En vakker rubinrød farge. Dufter av røde bær og kirsebær. Smaken er konsentrert, frukt og en utrolig flott syre. En lang ettersmak. Denne vinen er som skapt for høsten med vilt, kalv og sopp man plukker selv.

Valli Gibbston Pinot Noir 2011 91 poeng

Nydelig rubinrød farge, god duft av mørke bær og urter. Kirsebær i smaken som for øvrig lever veldig bra sammen med duft. Elegant syre og en lang og god ettersmak som avsluttes med kirsebær. Passer glimrende sammen med små vilt og lyst kjøtt. Kan garantert lagres de neste fire, fem årene.

Opawa Pinot Noir 90 poeng

Helt til slutt, Opawa Pinot Noir 2013. En ungdommelig rubinrød farge, litt ung i duften med frukt og blomster. Frisk syre, mye frukt, en god ettersmak. La den ligge de neste fire, fem årene så får du en vin som er en virkelig ”höydare” Vil passe til vilt og sopp. Den billigste av de røde vinene og virkelig prisverdt.

2 KOMMENTARER

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.