Det er noe fasinerende med bobler i påsken.

Når de danser seg opp i glasset. Når de kiler en på nesen. Når de får frem smilet i ansiktet på de som nyter bobler. Det er noe fasinerende med bobler og hvordan de passer til alt. Uansett om det er i hytteveggen, snøborgen, terrassen eller ved cafebordet.

Pedregosa Reserva Clos De Blancs Brut Nature 2015. Spania, Catalonia, Penedès. Pris kr. 141,90 Poeng 88/100

Druene er Parellada 19%, Xarel·lo 46%, Macabeo 35%. Lysgul med et lite grønnskjær på fargen. Vakre, små bobler. Lekker duft av epler, sitrus, toast og det der lille udefinerbare som jeg elsker. Smaken er frisk og lever fint opp til duften med sine epler og sitrus. Riktig bra balansert syre og sødme og med en meget fin ettersmak. Passer fint sammen med skalldyr eller sammen med gode venner og kos. Løp og kjøp.

Strauch Riesling 40 Monate Extra Brut 2012. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 270,- Poeng 88/100

Som navnet sier, laget på Riesling. Lys gyllen med et lite grønt skjær. Elegante små bobler. En virkelig god duft av sitrus, epler og en anelse blomst og gjærbakst. Smaken er frisk, fruktig med samme sitrus og epler som i duften. Virkelig godt balansert med en fin fruktig syre. En lang, tørr ettersmak. En ekte kosevin men kan også brukes til skalldyr. Her det mye bobler for pengene. Meget bra kjøp

Ferrari Trento Brut. Italia, Trentino-Alto Adige, Trento Pris kr. 199,90 Poeng 87/100

Immagini 044

Jeg tror det er navnet som gjør at jeg kommer tilbake til denne vinen gang etter gang. Lys strågul farge. Fine bobler. Duft av epler, sitrus og hint av brød. God fruktig smak og den smaken lever fint opp til duften, med sine epler og sitrus. Bra syre og sødme og en bra ettersmak. Passer fint til kos. Meget bra kjøp.

Brun Crémant de Bourgogne Charme Blanc de Blancs Extra Brut 2016. Frankrike Burgund. Pris kr. 239,90 Poeng 87/100

Druene er hundre prosent Chardonnay. Vinene har en gulgrønn farge med små, vakre bobler. God duft av høstepler og en høstlig blomstereng. Fin fruktig smak som lever opp til duften med sine høstepler og en anelse sitrus. En veldig godt balansert syre og sødme en bra ettersmak. Passer bra til spekemat, venner og påskesol. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.