Etter min mening, er Bodegas Muga en av de absolutt beste vinprodusentene i Spania.

1932 startet Isaac Muga en liten bakgårdsbutikk i byen Haro i Rioja. Her var det vinproduksjon på bakrommet og salg over disk i et lokale ut mot gaten. Flaske for flaske bygde Isaac opp den lille butikken til det som i dag er et av Riojas mest anerkjente vinhus. Fortsatt holder de til et steinkast unna de originale lokalene i Haro, men i dag er det barnebarna Emanuel, Juan og Jorge som passer arven fra bestefaren.

Muga valgte allerede fra starten å satse på viner av høy kvalitet. Blant annet har de satt de en ny standard for vintypene Crianza, Reserva og Gran Reserva ved å lagre vinene sine langt lenger enn de fleste i området. At Muga eier sine egne vinmarker og lager fatene sine selv er to sentrale elementer for å forstå husets vinstil. De har 220 hektar vinmark i Rioja Alta og leier 120 ha i tillegg. På vineriet, der de også har en stor kjeller for langtidslagring, jobber 3 dedikerte bøkkere på fulltid. De lager alt som brukes av fat på huset fra store gjæringstanker som rommer 50 000 liter vin, til små fat som tar 225 liter.

Vinhuset er tradisjonelt men er på ingen måte redd for å ta i bruk ny teknologi. De sverger til gamle prinsipper som de har gode erfaringer med. Blant annet blir all vin klaret med eggehvite, de jobber økologisk i vinmarken og druerester går i komposten som i brukes som næring til vinplantene.

Kilde: Autentico.

Muga Seleccion Especial 2014. Spania, Rioja. Pris kr. 379,90 Poeng 93/100

Druene er Graciano (Bovale) 5%, Garnacha 20%, Tempranillo (Tinto del Pais) 70%, Mazuelo 5%. Mørk rød på fargen. På duften finner man mørke bær, litt lær og noe fat. En fantastisk munnfølelse, god fylde og en prefekt balanse mellom syre og sødme. Følger duften på bær og det elegante hint av fat. En riktig god og lang ettersmak. Passer både til vilt og til kos. Her er det masser av kvalitet og en vin som er verd vært øre. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.