Av Kristin Alsvik.

1. oktober ble prisen på Cordero della Zoina Colline Novaresi Nebbiolo 2006 satt ned fra 175,70 til 154,70 kroner.

Cordero della Zoina Colline Novaresi Nebbiolo 2006 er laget av nebbiolo-druer som er dyrket i området Colline Novaresi, som ligger i den nordlige delen av den kjente italienske vinregionen Piemonte.

Kvalitet i alle ledd

Kvalitet i absolutt alle ledd er essensielt for Cascina Zoina, og både vinmarker og druer behandles derfor svært varsomt. Som følge av høy tetthet av vinplanter i vinmarken og omhyggelig arbeid i vinmarkene blir avkastningen lav, og det gir viner med høy kvalitet og komplekse aromaer.

Cordero della Zoina Colline Novaresi Nebbiolo 2006 har en klar, varm rubinrød farge med granatrøde toner, og en moden, intens, ren og elegant duft av plommer, kirsebær, jordbær, svisker, roser, fioler og nyper med toner av krydder, røyk, lær, vanilje, tobakk, kakao og te. Vinen har en flott balanse mellom myke tanniner og god friskhet, og den har en sval og konsentrert smak av modne røde bær, tørket frukt, nyper, krydder, urter og et hint av lakris som munner ut i en lang og fast avslutning med kirsebær, plommer, jordbær og integrerte fattoner.

Vinen er glimrende følge til kjøttretter som ovnsbakt lammelår med tørket frukt, biffgryter à la bœuf bourguignon, kraftige pastaretter og retter med and eller småvilt – for ikke å glemme når du avslutter måltidet med et lite utvalg av harde italienske oster.

CollineVinen er tilgjengelig i rundt 60 Vinmonopol-butikker over hele landet, og ble satt ned i pris fra 175,70 til 154,70 kroner fra og med 1. oktober.

Kjappe fakta:

o Den sørvendte vinmarken ligger på 300 meters høyde, og jordsmonnet her er sandholdig. Vinstokkene ble plantet i 2001.

o Druemosten er spontangjæret på temperaturkontrollerte ståltanker og har fått åtte dager skallmaserasjon, hvorpå den ble presset svært skånsomt. Vinen ble deretter først modnet i to år på en kombinasjon av nye og ett år gamle små eikefat, videre i et halvt år på ståltank og til slutt ett år i flaske, før vinen ble tappet 12. juni 2009.

o For å bevare alle aromaer i vinen er den ikke filtrert, og den bør derfor dekanteres for å fjerne eventuelt bunnfall.

o Det ble laget totalt 5500 flasker av vinen. o Serveringstemperatur: 18 grader

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.