Godt Drikke har flere ganger skrivet om M. Chapoutier, eller Maison M. Chapoutier.

Maison Chapoutier ble grunnlagt i 1808, og har en lang historie med vinproduksjon som strekker seg over to århundrer. Selskapet er spesielt kjent for sin vektlegging av terroir, økologisk og biodynamisk dyrkning.

Historie

Maison Chapoutier ble etablert i Tain-l’Hermitage, en liten by ved Rhône-elven. Michel Chapoutier tok over driften av selskapet i 1990, og hans lederskap markerte en betydelig endring mot økologisk og biodynamisk dyrking. Michel Chapoutier er kjent for sitt fokus på kvalitet, bærekraft og respekt for miljøet, noe som har gitt selskapet et solid rykte i vinverden.

M. Chapoutier
M. Chapoutier

Filosofi og Dyrking

Chapoutier praktiserer både økologisk og biodynamisk jordbruk, en metode som involverer bruk av naturlige preparater og unngåelse av kjemiske plantevernmidler og gjødsel. Denne filosofien er basert på troen på at vin skal være et uttrykk for sitt terroir, og at det å arbeide i harmoni med naturen gir de beste resultatene.

Innovasjon og Tilgjengelighet

Marius Avenue de la Gare BlancChapoutier er også kjent for sin innovasjon, inkludert innføring av blindeskrift på etikettene for å gjøre vinene mer tilgjengelige for synshemmede. Dette er et uttrykk for selskapets forpliktelse til inkludering og sosialt ansvar.

Marius Avenue de la Gare Blanc 2022. Frankrike, Rhône, Collines Rhodaniennes. Pris kr. 199,90 Poeng: 86/100 Importør: Signature Wines AS

Drua er Marsanne. Strågul med et bitte lite grønt skjær. Duft av sitrus, frukt og litt blomster. Frisk, fruktig smak med samme frukt som i duften. Bra balansert syre og sødme. God ettersmak. Passer til fisk fra grillen. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.