Tro det eller ei, men Mack har startet import av viner gjennom et datterselskap.

Det betyr at produktene til blant andre vinhuset Brigaldara er på plass hos polet. Stedsnavnet Brigaldara har eksistert i tusener av år. Første gangen man finner noe skriftlig om området, er på 1200-tallet i noen salgsbrev i Verona. Her blir også en gård nevnt som i uminnelige tider var kjent for dyrking av druer, oliven, frukt og korn. I 1928 kjøpte Renzo Cesari eiendommen. Sammen med sønnen Lamberto spesialiserer han seg på vindyrking. Men det viktigste inntraff på 80-tallet da barnebarnet Stefano overtok styringen. Sammen med sønnene Lamberto og Antonio setter trioen i gang en fornyelse av produksjonsmetodene og kjelleren. I dag har Brigaldara rundt 120 hektar land hvorav 47 er beplantet med vinstokker.

Nr. 141306

Brigaldara Valpolicella Ripasso Superiore (rød)

Italia/Veneto/2020/14,5 prosent

Kr. 199,70 (bestilling)

Importør: Northern Wines AS

 

En DOC-vin laget på drøye halvparten Corvina samt Corvinone og Rondinella. Modnet halvannet år på store fat. Dyp rød. Åpner med et godt bærpreg – kirsebær, jordbær og bringebær – samt steinfrukt, gode krydder, noe fat og mørk sjokolade. Smaken er fyldig med mer frukt og krydder. Milde tanniner. Innbydende, lang finish. Til en god biff, lam og oster. Tåler lagring.

Nr. 141304

Brigaldara Valpolicella DOC (rød)

Italia/Veneto/2021/13 prosent

Kr. 179,50 (bestilling)

Importør: Northern Wines AS

Ny årgang! Samme druemiks som i ripassoen – alt fra gamle vinstokker. Ingen fatkontakt. Kirsebær, jordbær, blomster, god frukt, krydder og noe jord i duften. Mer bær og fin fylde i smaken. God friskhet og greie tanniner. Avslutter ok. Alene eller til vilt og oster.

Nr. 141305

Brigaldara Soave (hvit)

Italia/Veneto/2022/13 prosent

Kr. 179,50 (bestilling)

Importør: Northern Wines AS

 

Ny årgang! En DOC-vin laget på Garganega-druer som er nedkjølt før pressingen. Duft av epler, lime, tropiske innslag, blomster og noe krydder. Innbydende smak som er fruktig og frisk med sitrus og noe mineraler. Behagelig avslutning. Som aperitiff eller til sjømat og oster.

Nr. 141307

Brigaldara Amarone della Valpolicella Classico DOCG (rød)

Italia/Veneto/2018/16,5 prosent

Kr. 424,70 (bestilling)

Importør: Northern Wines AS

 

En skikkelig kraftplugg hvor hoveddruen er Corvina. Også Corvinone, Agiorgitiko og Rondinella. Alt er tørket i 120 dager før pressingen. Modnet tre år på ulike fat. Kompleks duft med gode frukttoner – mot kompott. Også kirsebær, tørket frukt, mørk sjokolade, vanilje fra fatene, gode krydder, tørt lær og tobakk. Smaken er innbydende med gode garvestoff som gir noe tørrhet. Mer krydder og røde bær. Lang ettersmak. Alene eller til oster og vilt. Tåler masse lagring.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.