Pappvinsalget øker i hele verden.

Om du trodde Norge var det landet i verden som bruker mest Bag in Box, må du tro om igjen.

Glassemballasje har alltid dominert markedet for alkoholholdige drikkevarer. Av alle flaskene som selges, er nitti prosent fylt med vin, øl eller brennevin. Ved tapping av vin , har glassflaskene alltid vært sett på som den klart beste for lagring og kvalitet.

Men sist år, økte salget av bag in box med over seks prosent på verdensplan, ifølge en undersøkelse fra Euromonitor International  som de presenterer i samarbeide med The Drinks Report. Ytterligere økning er ventet i de neste fire årene.

USA topper lista  over de største forbrukerne av pappvin. Der steg forbruket  med åtte prosent i fjor. Ifølge forbrukerne, er det det økonomiske aspektet som fører handlevogna til pappvinhyllene, men også det praktiske betyr mye. En tre-liters bag in box sies å være lettere å bære rundt på.

Interessant nok, er Frankrike på andreplass. Man får valuta for pengene kombinert med en påstått kvalitativt bra utvalg av pappvin som må være forklaringen, ifølge The Drinks rapport. Dette er i motsetning til Italia og Spania, som foretrekker de tradisjonelle glassflaskene.

Den generelle økningen sies å skyldes endringer i forbruker vaner. Det er de yngre forbrukerne som sannsynligvis bryter de faste mønstrene og bruker bag in box. En annen sak er at emballasjeteknologien i seg selv er blitt meget bedre de siste ti-tjue årene.

Champagne frisker opp hukommelsen.

imagesOm du begynner å få problemer med å huske veien hjem fra puben, så er det på tide å drikke champagne. Ny forskning viser at et moderat, men regelmessig nippende på champagneglasset balanserer det spatiale minnet. Altså det minnet som gjør at vi husker vei og sted og kan orientere oss i miljøet rundt oss.

Forskere ved University of Reading i England har funnet ut at et par glass champagne i uken, hindrer aldersrelatert hukommelsessvikt og forbedrer spatiale minnet. Studien ble gjort på rotter der noen hadde gleden av å drikke champagne i en og en halv måned mens de gjorde forskjellige typer minn intensive orientering øvelser. Etter de seks ukene rottene gikk på champagnediett, økte minnesytelsen med 200 prosent, skriver Forbes nettutgave. Rotten ble servert blanc de noir champagne, laget på svart druer. Studien konkluderer med at det er de polyfenoler, stoffer i champagne laget av røde druer, som senket tempoet på de proteinene i hjernen er ansvarlig for hukommelselagring og som brytes ned med alderen.

– Dette resultatet lover godt for mennesker også. En daglig, moderat inntak av champagne bedrer kommunikasjonen mellom cellene og stimulerer nervene som sender elektriske signaler til hjernen som skal fornyes, sier forsker Dr. Giulia Corona til Wine Spectator.

Så, champagne på blå resept er nå fremsatt som et krav.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.