Liten og sterk – Hansa Spesial IPA Extra

Inspirert av suksessen med Hansa Spesial IPA som ble lansert for dagligvare kommer Hansa Borg Bryggerier nå med en sterkere IPA som blir tilgjengelig på Vinmonopolet fra 9. januar.

Hansa Spesial IPA solgte 1 million liter i dagligvare i 2014.

Hansa Spesial IPA Extra er en overgjæret ale, brygget på amerikansk bitterhumle med alkoholprosent 6,0. Den er tørrhumlet to ganger med de amerikanske humlesortene Cascade, Citra og Crystal, for å få frem ølets unike aroma. Ølet har en velbalansert fruktighet og sødme, og en kraftig humlearoma med god bitterhet.

Det er bryggerimesteren bak suksessen Hansa Spesial IPA som også har brygget nylanseringen IPA Extra. Det gir lovnader om nok en smakfull IPA-opplevelse. Bryggerimester Nils Heggland ved Christianssands Bryggeri startet testbrygging i fjor vår.  –Ipa’en vi lanserer nå er basert på butikkvarianten, men er tørrhumlet med tre humlesorter i stedet for to. Den er også tørrhumlet to ganger slik at brygget får en enda kraftigere humlearoma, forteller bryggeren. Han legger til at Hansa Spesial IPA Extra er upasteurisert – for å beholde humlearomaen.

Smaksnotater kommer senere.

Kilde: Pressemelding.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.