Chateau Musar ble grunnlagt på 1800 talls slottet Mzar , nær landsbyen Ghazir, av franskmannen Gaston Hochar i 1930.

Vingården eier ironisk nok ikke noen egne vinmarker, men får druene fra kontrakterte vinbønder i Bekaadalen. Forskjellen fra de tradisjonelle kooperativene, er at Chateau Musar selv beskjærer og driver markene. I dag får de druer fra cirka 130 hektar vinmark som ligger på rundt 1000 meters høyde.

Gjennom den visjonære vinmakeren Serge og hans jordnære økonombror Ronald har familien Hochar dyrket druer i den krigsherjede Bekaadalen i Libanon i mer enn et halvt århundre.

I dag eies og drives vinhuset av hans sønn Ronald, etter at Serge gikk bort i 2014, sammen med deres sønner Gaston, Marc og Ralph. Serge etablerte den særegne og betagende vinstilen huset er så kjent for mens den yngre vinmakeren Tareq Sakr gjennom de siste 15 årene har bidratt til å forfine den ytterligere. Og det er ikke tvil i min syndige sjel, at på Chateau Musar, produserer de noen av verdens beste viner når den er som best. Eller for å sitere den Israelske profeten Hosea (780-725 f.Kr.) som oppfordret sine tilhengere om å vende tilbake til herren, slik at” de vil blomstre som vinstokkene, og deres duft vil være som Libanons vin.”

Musar Jeune 2020 Libanon, Bekaa Valley Pris kr. 250,- Poeng 88/100 Importør: Autentico AS

Syrah 35%, Cabernet Sauvignon 15%, Cinsault 50%. Mørkerød på farge. Bra duft av mørke bær, krydder med et bitte lite hint av urter. Meget bra fylde på smak. Frisk og fruktig. Rund med en god munnfølelse. Godt balansert syre og sødme. Bra Tannin. En lang og fin ettersmak. Passer glimrende til lammegryte. En vin verd hvert øre.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.