Lervig Aktiebryggeri.

14040090_sLervig Aktiebryggeri ble stiftet som en reaksjon på nedleggelsen av Stavangerbryggeriet Tou sommeren 2003. Med amerikansk bryggmester dukker det stadig opp nye, spennende øltyper.

Standardprodukter.

UnknownLervig Pilsner – Dette er vårt mestselgende øl. Det var den første pilsnertypen som ble produsert i våre nåværende bryggerilokaler. Ølet ble en storselger fra første stund. Det finnes på tank, i fat, på boks og flaske.

 

Lervig Sommerøl – dette sommerølet ble lansert sommeren 2007 og ble en umiddelbar suksess. I 2008 ble ølet kåret til landets beste sommerøl av VG. Som sommerøl flest er ølet en lys og lett pilsner. Det finnes kun på boks.

 

012-GledeligLervigJuleølBoksLervig Juleøl – dette er Lervigs juleøl for butikkmarkedet, selv om det også selger godt i restaurantmarkedet. Det har vunnet en rekke priser og er tilgjengelig i boks og på flaske.

 

Brand – serien. Spesialøl med design basert på gamle «iddiser» fra Stavangers stolte hermetikkindustri.

Unknown-2White Dog – Lervigs første spesialøl ble lansert under gladmat 2009. Ølet er et hveteøl basert på belgiske bryggetradisjoner selv om ølet er brygget i Hillevåg. Det inneholder både appelsin og koriander og er en smaksopplevelse. Dette er ølet for ølelskere og selges derfor kun på brun flaske eller fat.

Lucky Jack – det første ølet fra Lervigs nye bryggerimester Mike Murphy og ble lansert under Gladmaten 2010. En pale ale basert på amerikanske råvarer, spesielt fra den nordlige stillehavskysten. Ølet har meget fruktig aroma med innslag av bær og sitrus. Moderat bitterhet og god friskhet. En ekte amerikansk Pale Ale.

images-1Betty Brown – Er tørre ganers våte drøm – et mørkt, rødbrunt øl med innslag av sjokolade, nøtter og karamell. Perfekt for innekos når sommerregnet pøser ned eller ved enhver annen anledning. Dette er en Norsk Brown Ale fra Bryggermester Mike Murphy som ble lansert under Gladmaten 2011.

Hoppy Joe – et middels fyldig øl med frisk og fruktig smak. Maltsødmen balanserer bitterheten fra humlen og gir ølet en rund og frodig karakter. Ble lansert under Gladmaten i 2012.

Brewers Reserve – Bryggerimester Mike Murphy sine spesialiteter.

Winter Ale – Vår Winter Ale er fyldig med rik smak fra ristede karamellmalter, utsøkt britisk humle og rosiner – ingredienser som sammen med vann og gjær også skaper den rødlige gløden og det gylne skummet. Fyr i peisen, rull ut bjørneskinnet, hell i glasset. La Lervig Winter Ale med sine 8,3 alkoholprosenter varme opp vinterkvelden.

Barley Wine – er brygget med store mengder malt, bl.a. karamellmalt for å skape dyp rød farge og god maltkropp. Ølet har vært lagret i Bourbontønner i fem måneder for å bli mykt og lettdrikkelig, med preg av vanilje, bourbon og eik og er alkoholsterkt med sine 10%. 2013 versjonen har lagt et år på fat og er 13%.

Unknown-3Konrad’s Stout – er en svært mørk russisk imperial stout, brygget med pilsnermalt, sjokolademalt, karamellmalt, røstet bygg og havre. Humlen er Northern Brewer og Chinook. Alegjær gjør dette brygget veldig tungt og fyldig. Alkoholstyrken er 10,4%.

Rye IPA – er et kobberfarget rikt IPA med en maltaktig ryggrad som matcher den vanvittige mengden humle som er brukt under bryggingen. Dette ølet har en IBU på +100 og er balansert med masse aromahumle. Rug og havre topper det hele slik at den totalt er en intens og unik opplevelse. Alkoholstyrken er 8,5%.

Galaxy IPA – dette er en 100 IBU India Pale Ale som teppebomber smaksløkene. En intens bitterhet balanseres av malt og humle med aroma av sitrus, pasjonsfrukt, melon, mango og grapefrukt. Alkoholstyrke 6,5%.

Lervigs Jul – juleøl på det norske vinmonopolet er blitt en tradisjon for oss på Lervig. Dette er et mørkt juleøl med undersmaker av plomme, rosin, kandis, ingefær og anis. Perfekt for å skape ekte, lun  julestemning ved bordet eller i sofakroken. Spander et glass på nissen også, så kommer han garantert tilbake neste år. Kun tilgjengelig på flasker.

Som vanlig gjør vi oppmerksom på at dette er Godt Drikke sitt prosjekt og ingen bryggerier eller bryggeriforeningen er involvert. 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.