Pressemelding

Den franske kultvin produsenten Ganevat fra Jura boikottes av den Norske importøren Unico Real Wines. Det finnes viktigere ting i verden enn vin. På grunn av det nye russiske eierskapet og eierens bånd til regimets innerste krets, har Unico Real Wines valgt å kansellere alle  allokasjoner av disse vinene.

Unico Real Wines AS er den importøren i verden som har fått lov til å kjøpe mest vin fra Ganevat. All vin som er solgt i Norge i løpet av de siste år og frem til i dag er laget, produsert og kjøpt før russisk eierskap kom på banen. I 2021 ble det omsatt vin fra Ganevat for 2,5 mill kr i Norge. For Unico Real Wines AS er dette et stort tap, men det er andre ting som veier mer. Krigen rammer oss alle.

Solgte livsverket til feil eier

Søskenparet Anne og Jean Francois Ganevat er 6. generasjons vinprodusenter hos den berømte vinprodusenten Ganevat i Jura i Frankrike. De svært ettertraktede vinene har blitt produsert i små kvanta og  høstet jubel og entusiasme hos de fleste som har prøvd dem. Det siste tiåret har derimot vært svært krevende for Ganevat med økte klimatiske utfordringer som vårfrost og råte. Små kvanta har blitt til mikro-kvanta, og regnestykket gikk etter hvert ikke opp. Dette slet på helsen, og de sto også uten familiemedlemmer til å ta over familiebedriften i fremtiden.

I 2021 tok de den vanskelige beslutningen om å selge livsverket sitt og fremdeles drive det videre med en stille partner. De hadde gjennom flere år hadde blitt kjent med Aleksander Pumpyansky. Han eier også en vingård i det sørlige Frankrike, og er en stor entusiast av vinene til Ganevat.

Februar 2022 skulle by på en langt mer krevende utfordring enn hva de kunne forutse. Aleksander Pumpyansky er sønnen til oligarken Dimitry Pumpyansky som har sterke forbindelser til Putins innerste krets.

Krigens pris

Våre tanker går til Jean Francois og Ann Ganevat, som har havnet i denne ulykksalige situasjonen.De viser stor medmenneskelighet rundt situasjonen i Ukraina og full forståelse for at vi kansellerer våre allokasjoner, selv om det gjør vondt å se at livsverket går fra å ha kultstatus til en svært uviss fremtid. De opplever nå kanselleringer fra mange land. Krigen har virkelig sin pris for oss alle.

Unico Real Wines AS oppfordrer alle Norske vinimportører til å stoppe import av russisk eide vinprodusenter.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.