Kunst fra Burgund

Vin er en kunstform som kombinerer natur, tradisjon og menneskelig innsats.

I hjertet av Côte d’Or-regionen, en del av det prestisjetunge Burgund i Frankrike, finner vi et spennende vinhus som personifiserer alt dette – Domaine Bruno Dangin. Med godt håndverk, dedikasjon til kvalitet, har Domaine Bruno Dangin etablert seg som en av regionens beste produsenter.

Domaine Bruno Dangin ble grunnlagt på begynnelsen av 1970-tallet av Bruno Dangin, en vinmaker som hadde en visjon om å skape vin som reflekterer det unike terroiret i Burgund.

På Domaine Bruno Dangin er filosofien basert på respekt for naturen, bærekraftig jordbruk og håndverksmessig kvaliteter. Vingården omfavner prinsippene om en tilnærming til jordbruk som tar hensyn til miljøet og bruker naturlige metoder for å minimere inngrep. Dette gjenspeiles i vinmarkene deres, der de dyrker druene med omhu og respekt for terroiret, noe som resulterer i druer av høy kvalitet.

Bruno Dangin Les Territoires Organic Sparkling Wine 2018. Frankrike. Pris kr. 319,90 Poeng: 90/100 Importør: Red & White AS

Chardonnay 55%, Pinot Noir 35%, Sémillon 5%, Sylvaner 5%. Gulgrønn på farge, flotte små bobler.  Epler, sitrus og litt fersken og gjærbakst på nesen. En frisk og fruktig smak. Meget bra fylde. Lever opp til duften med både fersken og sitrus. God syre og sødme. Lang og god ettersmak.  En vin som passer glimrende som aperitiff. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.