Tremayne Smith representerer den nye generasjonen av sørafrikanske vinmakere.

Tremayne ville i utgangspunktet bli kokk, men underveis i studiet fikk han plass på Universitetet i Elsenburg som er landets beste for ønologi og vinmaking. Etter en rekke opphold hos vinhus rundt om i Europa og Sør-Afrika, ble han ansatt som vinmaker hos Fable Mountain Vineyards. I 2014 etablerte han sin egen vingård – The Blacksmith. Der fokuserer han på druevarianter fra Rhône som trives godt i varmen i Western Cape. Tremayne kjøper druer av de samme bøndene hvert år og helst fra eldre vinmarker.

Nr. 125996

The Blacksmith Barebones Colombard (hvit)

Sør-Afrika/Western Cape/2021/12,5 prosent

Kr. 199,90 (bestilling)

Importør: LaMarc Wines AS

 

Kun brukt Colombard-druer. Gulgrønn. God frukt – modne, melne epler og sitron – samt mineraler, blomster og urter. Smaken byr på mer frukt, fylde, gode syrer som tørrer og mineraler. Også en del sødme. Tørrer i en lang ettersmak. Til fisk og lyst kjøtt.

Nr. 125997

The Blacksmith Barebones Cinsault (rød)

Sør-Afrika/Western Cape/2021/12,5 prosent

Kr. 209,90 (bestilling)

Importør: LaMarc Wines AS

 

Cinsault-vin som er modnet halvåret på eldre fat. Lys rød. Starter med et godt bær- og fruktpreg, noe fat, blomster og urter. Mer frukt i en rund smak. Gode syrer og tanniner. Tørrer litt i en lang avslutning. Til lyst kjøtt – svin og kylling.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.