I følge tyske politikere, så kan klimaforandringene føre til dyrere øl.

Selv om vi ikke har merket så mye til det i Norge, så har det vært ekstrem varmebølge over Europa i år. I perioder har det vært over 40 grader celsius i deler av Tyskland. Og i følge Bärbel Höhn i den tyske forbundsdagen, er det bare en liten forsmak av det som vil komme i fremtiden. Hun baserer uttalelsen på en rapport som ble utarbeidet for den tyske forbundsdagen med navnet «Brennpunkte des Klimawandels in Deutschland”, nå i år. Men allerede nå, så kan man se forandringer i det tyske klima. Og det er ikke bare mer flått det er blitt mer av. Nei, det verste for Tyskland, er at varmen ødelegger humlemarkene som brukes til øl-brygging. I Hallertau i Bayeren, der det dyrkes mest humle i hele verden, ser man en markant minskning av humle-høsten. Siden 2009 har det vært hyppige haglestormer og ekstrem regnvær, som har slått ut avlingene og med ekstremvarmen i 2003 2006 2013 og nå i 2015, har avlingene minsket de siste seks årene med mer en tjue prosent.

Mindre humle.

Ludwig Locher fra Tettnang og som dyrker humle, er dypt bekymret. Han vil gjerne fortsette å dyrke humle, men mener det er altfor kostbart å bygge dyre vanningsanlegg samt gå over til mer robuste humlesorter som ingen vet om noen vil ha. Derfor krever han nå, sammen med bryggerier og andre humle-bønder, at de tyske politikerne må kreve en ny klimaavtale i Paris ved FN konferansen den 30 november.

Om ikke tyske politikere forstår viktigheten av et nytt klimaforlik, så forstår de iallefall at om de vil fortsette å sitte i den tyske forbundsdagen, ja da sørger de for at ølet ikke blir dyrere. Så regn med massivt tysk press i Paris.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.