Kjærlig vin eller kjærlighetsvin.

302505_4032

Romantikk på boks

Av Kristin Alsvik

Amore Rosso smaker av solskinn, livsglede og italiensk lidenskap, og er en varm og glødende vin som det er lett å bli glad i.

Alle hjerter gleder seg når det nå lanseres en italiensk rødvin på Bag-in-Box som er dedikert til kjærligheten – både den store og livsbejaende kjærligheten til andre mennesker, og den hverdagslige gleden over det å nyte et glass rødvin.

”Kjærlighetens tre”

Amore Rosso er spesielt utviklet for det norske markedet, men både vinen og innpakningen er italiensk. ”Amore Rosso” betyr direkte oversatt ”rød kjærlighet”.

– Nordmenn elsker italiensk rødvin, så hva er vel et mer passende navn på vår nye flotte italiener? Amore Rosso er et enkelt og vakkert navn, og gir positive assosiasjoner til glede, lidenskap og kjærlighet, sier Camilla Wedding i Excellars.

Blikkfanget på den flotte kartongen er et tre der bladene er byttet ut med små, skinnende røde hjerter. Dette er ikke hvilket som helst tre, da det representerer en variant av det mytiske og kraftfulle ”Livets tre”, som forekommer i en rekke ulike religioner. Her hjemme kjenner de fleste av oss til både treet i Edens hage fra Det gamle testamentet og det norrøne Yggdrasil. Men der ”Livets tre” vanligvis forbindes med evig liv, symboliserer det hjerteblomstrende treet som er avbildet på Amore Rosso evig kjærlighet.

– Både designet og navnet skal bygge oppunder den gode følelsen av glede og behag man får når man drikker denne bløte og smakfulle vinen – ikke minst hvis man drikker den sammen med noen man er glad i, sier Camilla Wedding.

Vin fra Italias hage

Amore Rosso er laget i Puglia – hælen på støvellandet Italia og landets mest solrike region, som ligger ved Adriaterhavskysten og noen ganger kalles ”Italias hage”. Med sine lune solstråler og svale havbriser er området perfekt for vindyrking. Det har derfor alltid blitt laget mye vin i Puglia, men tidligere var det primært andre deler av Italia som fikk nyte best av vinene herfra. I dag er Puglia den raskest voksende vinregionen i Sør-Italia, og verdens etterspørsel etter viner herfra blir stadig større.botter (17)

Amore Rosso består hovedsakelig av den søritalienske druen Negroamaro, som ofte anses som den mest interessante i Puglia. Negroamaro er en robust drue som tåler godt varmt og tørt klima, og den stortrives dermed under den varme solen i Puglia. Selv om ”amaro” betyr ”bitter” på italiensk, antar man at navnet på druen kommer fra to ulike ord som begge betyr ”sort” – det latinske ”negro” og det gammelgreske ”maru”. Navnet spiller på at druen er svært mørk i fargen, og dermed også gir mørke viner med preg av mørk bærfrukt.

I tillegg til Negroamaro inneholder Amore Rosso også en liten andel Malvasia Nera, som er en svært aromatisk drue som runder av hoveddruen og gir vinen en lett sødme.

– Amore Rosso er en Bag-in-Box med høy kvalitet til prisen, og vinen gjenspeiler området den produseres i – den er varm og sødmefylt, med intense aromaer av bær, moden frukt og krydder. Mange nordmenn er glade i runde og smaksrike viner med myke tanniner og sødmefull fruktighet – og dette er en vin det er lett å bli glad i, sier Camilla Wedding i Excellars.

 

En vinner både med og uten mat

Amore Rosso Negromaro Malvasia, BIB version 2Amore Rosso har en dyp rubinrød farge med blekoransje skjær, og dufter elegant av bjørnebær med toner av urter og krydder som nellik og muskat, i tillegg til et hint av tobakk, kaffe og lakris. Vinen er fyldig og intens, samtidig som den er myk, rund og har god balanse mellom syre og tanniner.

– Amore Rosso har mye frukt, god fylde og bløte tanniner, og det gjør at den passer godt til mange ulike typer mat, forklarer Camilla Wedding.

Vinen er nydelig til blant annet søndagssteken og høstens smakfulle gryteretter med vilt, kalv eller svin, gjerne middelhavsinspirerte varianter med mye urter og krydder. Amore Rosso er selvsagt også glimrende følge til kraftige pastaretter og annen italiensk mat, og den er en vinner på ostekvelden, der den går spesielt godt til modne oster. Den er også et svært godt valg i det som er igjen av årets grillsesong – som jo kan strekkes ganske langt om man vil.

Til slutt klarer Amore Rosso seg også svært fint uten mat – for deg som lever på luft og kjærlighet. Og kanskje et glass vin i ny og ne.

Amore Rosso Negroamaro Malvasia 2012 er tilgjengelig på Bag-in-Box (3-liter) til 379,90 kroner i Vinmonopolets bestillingsutvalg.

Visste du at…

  • Amore Rosso er også navnet på en italiensk dramafilm fra 1952
  • Hjertet har blitt brukt som symbol på kjærlighet helt siden antikken, men man vet ikke sikkert hvordan det oppstod – formen kan blant annet minne om et virkelig hjerte med to sidekamre, en kvinnerumpe eller formen som oppstår mellom to svanehalser under parringsleken
  • Det lages én milliard liter vin i Puglia hvert år
  • I Puglia produseres det mer olivenolje enn i de andre 19 italienske regionene til sammen
  • Puglia består primært av slettelandskap, og er det området i Italia som har minst fjell

 

Spesifikasjoner Amore Rosso Negroamaro Malvasia 2012:

Druer: 80 % Negroamaro og 20 % Malvasia Nera

Distrikt: Puglia, Italia

Alkoholinnhold: 14 prosent

Vinmonopolnr.: 626506

Kilde: Pressemelding.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.