Jeg elsker kamskjell. Konsistens, smak og opplevelse. Ikke minst, så går det kjapt å lage. Enten det er som lunsj eller forrett.

For en stund siden, fant jeg en variant på Meny som kan brukes både som forrett, men ikke minst som en liten lunsj sammen med venner en lørdag. Og irriterende nok, så er det knallgodt. Irriterende for at jeg ikke har funnet på den selv.

Stekt kamskjell med appelsinkokte gulrøtter

Til fire personer.

Ingredienser

4 stk ferske kamskjell. I Tromsø har vi glimrende fiskeforretninger, der man ikke har det, kan man eventuelt bruke  frosne og god opptinte skjell. Er skjellene små, ta to per person.
salt
pepper
1 ss rapsolje
4 ss smør
1 ts grovhakket timian
1 pk appelsinkokte gulrøtter. De er enkle og lage selv, se lenger ned.
1 stk granateple, frøene

Slik gjør du

Krydre kamskjellene med salt og pepper. Stek kamskjellene i rapsolje i 30 sekunder på hver side. Ha i 1 ss smør og timian. La steke i ytterligere 1 minutt. Øs smøret over kamskjellene underveis.Varm de appelsinkokte gulrøttene i en kjele. Løft gulrøttene ut av kjelen og kok opp appelsinkraften. Dra kjelen av varmen og pisk inn 3 ss smør. Vend granateplene inn i sausen. Smak til med salt og pepper.

Appelsingulrøtter.

Ingredienser:

400 g gulrøtter
4 dl ferskpresset appelsinsaft
1 ss smør

Slik gjør du:

Skrell gulrøttene og del dem i jevne staver. Kok gulrøttene møre i appelsinsaften. La gjerne en stjerneanis eller en bit kanelstang få koke med for ekstra smak. Løft ut gulrøttene og kok saften inn til sirupskonsistens. Smak til med salt og pepper og visp inn smøret. Legg gulrøttene tilbake i sausen. Dryss over litt hakket persille.

Godt Drikkes drikketips.

Casabianca Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut. Italia, Veneto, Pris kr. 134,90

Lys gul med et grønt skjær på fargen. Helt greie bobler. Bra duft av sitrus, pærer og et lite hint av urter. Frisk fruktig smak, bra syre og sødme. Samme sitrus og pære som i duften. God ettersmak. Vil fungere fint sammen med kamskjellene og snakken etter lunsjen. I forhold til pris, et meget godt kjøp.

Visste du at:

Kamskjell (Pectinidae) er en familie i klassen muslinger, som hører til rekken bløtdyr. Denne familien skiller seg fra andre muslinger først og fremst ved at hengselen med ligament og lukkemuskelen mellom skalldelene er betydelig større. Hengselen og ligamentet er forlenget i to mer eller mindre utpreget «ører». Muslinger har vanligvis to lukkemuskler, en fremre og en bakre, men hos kamskjell er den fremre helt tilbakedannet. Den bakre lukkemuskelen er derimot meget godt utviklet. Det er 15 arter kamskjell i norske farvann.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.