Jeg vet vi er i midten av august. Men fortsatt kan det være tid for kalde supper og iskald Cava. Ok. Uansett årstid blir det aldri feil.

Kald ertesuppe med egg og reker.

½ dl olivenolje
1 liten gul løk
1 liten purreløk
2 selleristilker
2 hvitløksfedd
50 g bacon i terninger
1 l vann
2 terninger hønsebuljong
900g frosne, små erter
1 ss finhakket, fersk mynte
eventuelt 2 ts arrowrot som røres ut i 2 ss vann
salt
tabasco
kokte egg
ferske reker

Sånn gjør du.

Begynn med å varme olivenoljen i ei gryte. Hakk løken, purreløken og sellerien. Knus hvitløken, ikke presse og ha alt sammen i gryta og sniff duften riktig godt inne. Bare det er en nytelse. La det surre sammen i en fire, fem minutter. Hell over vannet, løs opp buljongterningene og la det koke i sånn cirka tjuefem til tretti minutter.

Om det var jeg som lagde suppen nå, ville jeg åpnet en flaske cava, lent meg godt tilbake på stolen og nytt boblene i glasset mens jeg tenkte litt over livet litt sånn i allmenhet. Men, det er meg det.

Neste steg på suppekokingen. Legg i ertene og la dem koke i fem minutter. Kjør alt sammen med en stavmikser og mynten til det er en fin pure. Sil den gjennom en sil. Om den er for tynn, så kok den opp en gang til. Smak den av med salt og Tabasco til den smaker som du vil ha den. Server den kald sammen med skivete, kokte egg og pillede reker. Blir du ikke lykkelige av dette, fortjener du det ikke.

Så over til det viktige. Cava. Jeg vil bruke en av mine favoritter. Selv om jeg skrev om den 2. juni i år, så kommer reprisen her. For dæven døtte den er bra, som vi sa i min barndoms Lillestrøm.

Castillo Perelada Cava Gran Claustro Brut Nature Reserva 2013. Spania, Catalonia. Pris kr. 299,90 Poeng 92/100.

Druene er Chardonnay 43%, Pinot Noir 43%, Parellada 14%. Fin gulgrønn farge. Nydelige små bobler som kiler i nesa. God duft av epler, bakst og en anelse sitrus. Smaken er frisk og fruktig med god fylde. Perfekt balansert syre og sødme. En riktig lang og god ettersmak. Passer fint sammen med spekemat eller bare til kos. En ekte løp og kjøp vin.

Ps. Litt snikreklame. Eller produktplassering som det står på TV2. Jeg skal bruke samme vin på vinsmakingen på G i Tromsø den 21. August. Benytt anledningen til å smake disse gudeboblene. Du kan melde deg på vidar@godtdrikke.net

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.