Maison Andre Delorme er spesialister på Crémants de Bourgogne og Côte Chalonnaise vin. Og tjue prosent av eksporten deres er til Norge. Og det er jo slett ikke så dårlig når man tar i betraktning at de produserer 400.000 flasker pr år.

Andre Delorme grunnla vinfirma sitt  1942 i Rully. En kommune som var mest kjent for sine hvite og røde viner. Så det var smått sensasjonelt at Andre Delorme satset på musserende vin. I begynnelsen var kundene gourmetrestauranter og privatpersoner som kom på døren. Alt dette endret seg da sønnen Jean-François begynte å arbeide sammen med faren og plantet nye vinstokker og produserte blant annet noen riktig prestisjetunge vin fra Côte Chalonnaise, nemlig Rully, Mercurey, Givry etc.

I 2005 overtok en annen mann fra Rully, Eric Piffaut, vinfirma. Han var dirketør i familiebedriften  Veuve Ambal. Og han hadde tidlig innsett at man ikke kunne fortsette å produsere musserende vin av mislykkede årganger som man hadde gjort tidligere, men satse på samme måte som i Champagne på de aller beste årgangene av stillvin. Noe som virkelig ga resultat. I dag er det knapt noen Guide Michelin restaurant i Frankrike som ikke har Crémant fra Andre Delorme. I Frankrike selges ikke Crémant fra Andre Delorme til det private markedet. Heldigvis for oss, finnes vinen på Vinmonopolet så vi kan nyte den hjemme.

Delorme Cremant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut 2021. Frankrike, Burgund. Pris kr. 209,90 Poeng 86/100 Importør Beverage Partners Norway AS

Lys strågul farge. Duft av sitrus, røde bær og brødbakst. Frisk, fruktig med en riktig bra fylde. Fine bobler. Godt balansert. Lever opp til duften med bær og sitrus. En tørr og god ettersmak. Passer best sammen med venner og kos. Meget bra kjøp. Finnes også på halvflaske.

Delorme Crémant de Bourgogne Rosé Brut. Frankrike, Burgund. Pris kr. 209,90 Poeng 87/100 Importør Beverage Partners Norway AS

Drua er Pinot Noir. Lys rosa på fargen. Fine små bobler. Duft av røde bær, epler og sitrus. Hint av kjeks. Smaken er frisk og fruktig. Bra fylde . Balansert syre og sødme. God ettersmak med bitte litt bær. Passer fint til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.