Jean-Paul Brun er vinrebellen som går sine egne veier.

Han holder til i landsbyen Charnay i den sørlige delen av Beaujolais, rett nord for Lyon. Dette vakre området er kjent for sine gylne stener og som også har gitt navnet til «Les Terres Dorées». Jean Paul Brun startet opp med 4 hektar vinmark ved inngangen til 1980-tallet og har økt til 45 hektar vinmark i dag. Det meste ligger rundt vineriet i Charnay. Han har også 20 hektar spredt på cruene Côte de Brouilly, Morgon, Moulin a Vent, Fleurie og en liten andel i Condrieu og Cote Rotie . Jean Paul Brun lager «old-style» Beaujolais, noe som skiller ham fra de fleste andre i regionen. Han lager vin på tradisjonelt burgunder vis, med gjæring i åpne kar, relativt lang maserasjon og lang lagring. Her benyttes det ingen industriell gjær eller teknikk – alt for å få frem druenes og jordsmonnets egenkarakter. Det er ikke uten grunn han kalles enfant terrible i Beaujolais.

Jean-Paul Brun Saint-Amour 2016. Frankrike, Burgund, Saint-Amour. Pris kr. 259,90 Poeng:  90/100

Druene er hundre prosent Gamay. Klar, mørk rød på farge. Virkelig bra duft av røde bær som jordbær og noe bringebær. Smaken er fyldig, fruktig med en riktig fin syre. God munnfølelse men allikevel en fin tannin. En riktig bra ettersmak. Vinen går veldig bra sammen med lam. En vin med masser av kvalitet. Løp og kjøp.

Jean Paul Brun Fleurie 2015. Frankrike, Burgund, Fleurie. Pris kr. 259,90  Poeng 89/100

Drua er selvfølgelig Gamay. Fin rød farge med et lite blått skjær. Lekker duft av røde bær med fine hint av blomstereng. Smaken er fyldig, fruktig med en fin syre og sødme. Vinen lever flott opp til duften. En fantastisk ettersmak som varer nesten til evigheten. En vin som går riktig bra sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Jean-Paul Brun Beaujolais Le Ronsay 2017. Frankrike, Burgund, Beaujolais. Pris kr. 169,90 Poeng 87/100

Det er som denne, en Beaujolais skal smake. Blålilla farge og en duft av sommer med blomster, urter og markjordbær. Smaken er elegant. Som fløyel. Og akkurat som i duften, finner man igjen sommerblomstene. Og hint av urter. God fruktighet. Riktig bra ettersmak. Om man kjøler denne vinen til sånn cirka 16 grader og nyter den sammen med fisk, ja da er livet og sommeren virkelig verd å leve. En ekte løp og kjøp vin.

Brun Crémant de Bourgogne Charme Blanc de Blancs Extra Brut 2015. Frankrike, Burgund. Pris kr. 229,90 Poeng 88/100

Drua er Chardonnay. Vinene har en gulgrønn farge med små, vakre bobler. God duft av høstepler, sitrus og blomstereng. Fin fruktig smak som lever opp til duften med sine høstepler og en anelse sitrus. En veldig godt balansert syre og sødme en bra ettersmak. Passer bra til spekemat, venner og sol. Meget bra kjøp.

Brun Beaujolais Chardonnay Classic 2016. Frankrike, Burgund, Beaujolais. Pris kr. 199,90 Poeng: 84/100

Fargen er lys gul med et grønt skjær. Klassisk duft av sitrus, blomst og urter med et fint hint av fat. Smaken er frisk, fruktig med en fin fedme. Lever opp til duften. God syre og sødme. Bra ettersmak. En riktig kose vin som kan brukes til det meste. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.