Beaujolais og gamaydrua passer så bra sammen med høstlige retter som sopp og andre godsaker man finner i den norske naturen.

Jean-Paul Brun holder til i den lille landsbyen Charnay i den sørlige delen av Beaujolais. Han er berømt for sine viner som lages på den tradisjonelle måten med gjæring i åpne kar, relativt lang maserasjon og lang lagring. Fullstendig uten industriell gjær eller teknikk – alt for å få frem druenes og jordsmonnets egenkarakter. Om du vil smake Beaujolais som den skal smake, ja da er Jean-Paul Brun mannen du bør henvende deg til.

Jean-Paul Brun Beaujolais L’Ancien 2019. Frankrike, Burgund, Beaujolais. Pris kr. 224,90 Poeng 89/100

Vinen er laget på Gamay. Dyp rød på farge med et aldri så lite blått skjær. Lekker fruktig duft med rød frukt, blomster og hint av urter. Om du ikke visste hvordan en ekte Beaujolais skal dufte, så er det akkurat som denne. Smaken har den friske unge, litt rustikke og ekte smaken av Beaujolais. God frisk munnfølelse, fin frukt, lekker sødme, riktig god balanse mellom syre og sødme. Virkelig bra ettersmak. Bruk den gjerne sammen med gode venner og en Coq au Vin. En ekte løp og kjøp vin. Har du råd, ta to.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.