Prosecco er den mest kjente musserendevinen fra Italia, med moscato fra Asti på andreplass.

Men den beste musserende vinen fra Italia er franciacorta. Det er musserende vin som bruker samme metode som i Champagne. Vin som kommer fra et område øst for storbyen Milano i Lombardia.

Siden franciacorta lages på champagnemetoden, er den mindre aromatisk og fruktig enn for eksempel prosecco. Til gjengjeld har vinen gjerne større kompleksitet og dybde. Dette skyldes at annengangsgjæringen skjer i flasken, og vinen modnes i kontakt med gjærrestene.

Dette gir aromaer som minner om kjeks, brød, gjærbakst, nøtter og honning. Noen utgaver av franciacorta lages av vin som er gjæret og modnet på eikefat, og får aroma fra fatene.

En vingård som lager musserende vin er Fratelli Berlucchi.  Selvfølgelig ligger gården i Lombardia og har 70 hektar vinmark.  Alle vinen modnes og tappes på familiegodset i Borgonato.

Fratelli Berlucchi Casa delle Colonne Franciacorta Brut Noir 2018. Italia, Lombardia, Franciacorta. Pris kr. 249,90 Poeng 88/100 Importør: House of Wine AS

Spumante laget på Pinot Nero 10%, Chardonnay 90%. Gyllen med et grønt skjær på fargen. Duft av sitrus, epler og kjeks. Frisk, fruktig med god fylde. Gode bobler. Bra balansert med litt sødme. Frisk, fruktig ettersmak. En vin som passer best til kos og fisk . Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.