Hundre poeng til australsk ikon.

imagesFor første gangen får det australske vinhuset Penfolds ikonvin Penfolds Grange 2008 100 poeng av den amerikanske vinanmelderen Robert Parker.

Blant såkalte vinkjenner er Grange en stor klassiker. Det begynte med den smått legendariske vinmakeren Max Schubert tidlig på femtitallet da han i all hemmelighet begynte å produsere vinen som skulle konkurrere med de beste vinene fra den ”gamle verden.”.  Til og med eierne var imot den og ville forby utviklingen av den. Men, pipa fikk en annen lyd da resten av verden oppdaget vinen og den ble omtalt som den beste vinen fra den ”nye verden.” Og nå har den altså fått max poeng av Robert Parker.

For øvrig har Parker vært utrolig generøs med poengene sine i år. Flere av Bordeaux vinene har havnet helt i topp når han prøvde 2010 årgangen. Flere fikk max poeng og prisene røyk langt over pipa etter omtalene.

En helt annen sak. Den godeste Parker må ha noen helt usedvanlig gode  smaksløker når han klarer å klassifisere viner på sin 100 skala med halve poeng. For eksempel 92,5. Hvilken nyanse er det han smaker mellom 92 og 92,5 skulle være meget morsomt å få vite. En annen side av Parker, som jeg virkelig tar av meg hatten for, er hans evne til å markedsføre Herr Parker.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.