Godt Drikke har omtalt vingården Hic et Nunc fra Piemonte flere ganger tidligere. Først og fremst for deres fantastiske vin som dessverre ikke er i Norge.

Hic et Nunc betyr  «Her og nå», her for -at det var her i Vignale Monferrato de bestemte seg for å dyrke vinstokker og ikke noe annet sted. Og  bestemte seg for å gjøre det «nå».

I mer enn et århundre har markene i Mongetto-regionen like nord for Vignale Monferrato, blitt plantet med vinstokker. Og derfor kan man finnre hundre år gamle Barbera vinstokker. Det var først på 1960-tallet man begynte å spesialisere seg på vinproduksjon i Mongetto. Helt fram til 2012, var det det lokale kooperativet som overtok druene og produserte vinen. Men da Rosolen-familien kjøpte 100 hektar land og gradvis arbeider med å renovere eiendommen.

Det samme med vinmarkene som har blitt rehabilitert, omorganisert og der det er nødvendig, omplantet. Samtidig bygde man en arkitektoniske perle av vinkjeller. Og det bare på to år og som sto helt klar i 2018. Så i dag er de 100 hektarene land som Massimo Rosolen kjøpte, et lite paradis med landbruk, skog og poppellunder samt tjue hektar som er beplantet med vinstokker. Samt vinstokker med Barbera som er eldre enn 80 år.

Hic et Nunc Felem 2021, Vino Bianco. Italia, Piemonte. Poeng 94/100

Laget på den lokale drua Baratuciat, en sjelden og eldgammel hvit druesort. Gyllen farge. Duft av grønne epler og blomster med hint av ananas. Frisk og fruktig på smak, perfekt syre og sødme. Lever fint opp til duften med sine epler og blomster. En lang og god ettersmak med et snev av bitterhet på slutten. Passer veldig bra sammen med sjømat og salat.

Hic et Nunc Monolite 2022, Italia, Piemonte,  DOC Cortese. Poeng 90/100

Laget på drua Cortese. Fin lysegul farge med et lite grønt skjær. Duft av lime, blomst og små hint av gule plommer. Smaken er frisk, fyldig med fin fruktighet. Bra balansert syre og sødme. Meget god ettersmak. En vin som går glimrende sammen med fisk og skalldyr.

Hic et Nunc Mondano 2021. Italia, Piemonte, Monferrato. Poeng 90/100

Laget på Nebbiolo. Fin dyp rød farge. Duft av røde bær, plommes og hint av fat. Rund og god på smak med en frisk frukt. Lever opp til duften med sine bær og hint av fat. Godt balansert. Bra tannin. Lang og god ettersmak. Passer glimrende til rødt kjøtt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.