Hemnes Mikrobryggeri med pils 808.

Nordland begynner å få noen nye bryggerier etter hvert. Og et av de nye bryggeriene er Hemnes Mikrobryggeri.

Bryggeriet startet opp i 2012 på idylliske Hemnesberget i Nordland. Lokalene, som tidligere har vært lefsebakeri, ligger i kjelleren til eier og driver. Produksjonen kom i gang i 2013.

Brygger Lars Kåre Andreassens signaturøl er en pilsvariant med navnet 808. Den er oppkalt etter veien utover til Hemnesberget (fra E6). Hemnes Mikrobryggeri satser visstnok i utgangspunktet på det lokale markedet, men, denne pilsen fant jeg på Kjeller 5 i Tromsø.

Hemnes 808.

For å si det først som sist. Dette er en virkelig bra pils. Selv om jeg opplever den som en pils som er veldig annerledes enn de fleste andre pils. Fargen er den riktige pilsgyllene, men, den preges også av at den er ufiltrert. Duften er av humle og nyslått eng. Smaken er kraftig til pils å være. Bitter, humle, kanskje litt papir. På tross av den litt kraftige bitterheten, så er ølet veldig bra balansert. En lang ettersmak som oppleves positivt søtelig mot slutten.

Dette er ikke en øl man drikker mange av en varm sommerdag. Det er heller ikke nødvendig, for etter en flaske føler man seg tilfreds og ønsker ikke mer øl. Og det er positivt ment. Til spekemat eller til ertesuppe, tror jeg denne pilsen er helt genial. Jo, jeg håper virkelig denne ølen finnes nær deg, for dette er en pils som er virkelig løp og kjøp øl. Og er den ikke nær deg, så er det visst helt ok og slå i hjel noen dager i Hemnes.

Opplysningene om bryggeriet er fra Drikkeglede.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.