Gjensyn med oransjevin fire år etter

En av mine favoritter er Vingården Montesecondosom  som har eksistert siden 1950 tallet da familien Messana flyttet til Toscana, 13 km sør fra Firenze. De hadde tidligere dyrket olivenolje i Libya og vin i Tunisia.

Det ble egentlig først fart på sakene i 1999 da ekteparet Catalina og Silvio Messana flyttet hjem til Toscana og til Silvios familiegård etter femten år i New York hvor han hadde livnært seg som saxofonist og jazzmusiker.

Noe av det første de gjorde, var å legge om til biodynamisk drift. De så temmelig hurtig at den konvensjonelle måten å dyrke vin på, ikke fungerte. Og siden 2004 har de 11,5 hektarene land blitt dyrket biodynamisk. De har også langtidsleie av den 6 hektar store vinmarken Vignano som også er biodynamisk.

Montesecondo Trebbiano 2018. Italia, Toscana. Pris kr. 329,90  Poeng 92/100 Importør: Non Dos As

Denne vinen og samme årgang, smakte jeg for cirka 4 år siden. Det som er spennende er hva som har skjedd med vinen i løpet av de årene. Drua er Trebbiano. Flott gyllengul farge. Meget bra dufter av blomster, sitrus og bittelitt urter. En herlig fruktighet på smak med en fin fylde. Lever opp til duften. Balansert syre og sødme. Lang, elegant ettersmak.. Passer sammen med fisk. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.