Coonawarra er Australias mest berømte vindistrikt.

Noe man ikke skulle tro da John Riddoch satte de første vinstokkene med Shiraz i 1891.Han kalte gården sin Chateau Comaum og vinen ble først og fremst brukt til å destillere brennevin. De som egentlig «skapte» Coonawarra er David Wynn og Bill Redman. Brødrene David og Samuel Wynn kjøpte Chateau Comaum etter at Samuel Wynn hadde sett at jorden egnet seg til å dyrke Cabernet Sauvignon. De døpte om gården til Wynns og med David Wynns fantastiske kunnskaper endret han, ikke bare vinindustrien i Coonawarra, men i hele Australia.  I dag så er det Treasury Wine Estates som eier og drifter Wynns. Og vinmakerne er de smått legendariske Sue Hodder og Sarah Pidgeon.

Wynns Coonawarra Shiraz 2019. Australia, South Australia, Coonawarra. Pris kr. 139,90 Poeng 86/100

Drua er Shiraz. Blårød farge. Duft av mørke bær, plommer og et lite hint av fat. God fylde på smak, frisk med solbær, plomme og hint av krydder. Bra balansert syre og sødme. God tannin.  Lang og god ettersmak. Passer bra til lam.  Meget bra kjøp.

Wynns Coonawarra Chardonnay 2021. Australia, South Australia, Coonawarra. Pris kr. 139,90 Poeng 85/100

Drua er Chardonnay. Lys strågul farge. Bra duft av epler, sitrus med hint av urter og blomster. Smaken er frisk og fruktig med en meget fin fylde. Smaken lever opp til duften med epler og sitrus samt et lite hint av pærer og urter. Riktig bra balansert. God ettersmak. Passer til kos og gjerne til skalldyr. Her er det masser av Chardonnay for pengene. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.