Fontanafredda er en italiensk vinprodusent fra Piemonte og har sin opprinnelse i det som opprinnelig var jaktslottet til kong Victor Emmanuel av Sardinia, som senere ble det samlede Italias første konge.

Kongen kjøpte jaktslottet i 1858 som en gave til sin elskerinne «la Bela Rusin» som han utnevnt til grevinne av Mirafiori og Fontanafredda. Historien til vinhuset startet først i 1878. I dag er vinslottet en av de mest anerkjente produsenter av Barolo-viner, som kun bruker druer av kontrollert opprinnelse – DOC og DOCG. Selskapets vingårder er på rundt 100 hektar. Som en av de viktigste produsentene i Langhe-regionen, var Fontanafredda av de første som i 2018 konverterer alle sine vingårder til økologisk landbruk.

Nr. 29805

Fontanafredda Silver Barbera d’Alba (rød)

Italia/Piemonte/2020/13,5 prosent

Kr. 169,90 (basis)

Importør: Stenberg & Blom AS

 

Lagringsdyktig Barbera-vin som er klar rød. Modnet året på store, slovenske fat. Moden frukt, blomster, modne bær, krydder og nøtter på duft. Smaken er mer konkret og byr på kirsebær, noe jord og lett sødme. Gode tanniner og syrer som balanserer det hele. Behagelig ettersmak. Til juletorsken, ryper eller kalkun.

 

Nr. 133681

Fontanafredda Alta Langa Brut (musserende)

Italia/Piemonte/2017/12.5 prosent

Kr. 209,90 (bestilling)

Importør: Stenberg & Blom AS

 

Laget på syv deler Pinot Noir og Chardonnay. Lys gul på farge. Sitrus, god frukt – modne epler og pære – samt bakst, god sødme og urter. Mer moden frukt i en frisk smak. God mousse og mer sødme – 8,1 g/l sukker. Lett bitter i avslutningen. Til et koldtbord eller som nyttårsbobler. Kan lagres i 5-6 år. Solid femmer!

 

Nr. 20498

Fontanafredda Ebbio Langhe Nebbiolo (rød)

Italia/Piemonte/2021/13,5 prosent

Kr. 189,90 (basis)

Importør: Stenberg & Blom AS

 

Ny årgang! Nebbiolo-vin til en god viltrett – gjerne ryper. Klar rød. Modne bær, steinfrukt, noe jord, blomster, eik, tørt lær og tobakk. Smaken byr i tillegg på fylde med frukt og gode syrer. Fine tanniner. Tørrer i en behagelig, lang finish.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.