Bousquet-familien kommer fra byen Carcassonne i Sør-Frankrike og har fire generasjoners historie å se tilbake på.

Deres lidenskap er å produsere viner av overlegen kvalitet – noe som førte at de flyttet til Argentina for å starte et nytt kapittel. En ferie i landet i 1990 var alt som skulle til. For tredjegenerasjons vinmaker Jean Bousquet var det kjærlighet ved første blikk. Objektet for franskmannens ønske: Gualtallary-dalen, et naturskjønn, avsidesliggende, tørt terreng høyt i Tupungato-distriktet i Ucodalen i Argentinas Mendoza-region, nær grensen til Chile. Her, hvor kondorene flyr og ikke en vinranke i sikte, oppdaget Bousquet drømmeterroiret sitt, et ideelt sted for å lage økologisk dyrkede viner.

terning 5

Dom. Bousquet Reserve Pinot Noir Nr. 9596701

Bousquet Chardonnay Reserve (hvit)

Argentina/Mendoza/2022/14 prosent

Kr. 219,90 bestilling)

Importør: Palmer Wine AS

Chardonnay-vin som er gulgrønn. Syrlige, grønne epler, sitrus, blomster og noe treverk/vanilje i duften. God frukt i en rund smak. Syrer som gir friskhet. Også god fylde. Tørrer i en god ettersmak. Til sjømat eller alene. Svak femmer! 23-årgangen er også i hyllene.

terning 5

Nr. 16656701

Bousquet Reserve Pinot Noir (rød)

Argentina/Mendoza/2022/13,5 prosent

Kr. 219,90 bestilling)

Importør: Palmer Wine AS

Kun brukt Pinot Noir. Fatmodnet i et halvt år. Klar rød. God frukt, røde bær, blomster, gode urter og noe fra fatene. Smaken er bløt med en anelse sødme fra frukten. Syrer og tanniner som balanserer. Mer fra duften. Tørrer i finish. Svak femmer! Også her er 23-årgangen kommet.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.