Som de fleste vet, så var sentrale Europa utsatt for et forferdelig uvær og oversvømmelser for en liten stund siden med mange døde og hjemløse.

I Tyskland falt  det i løpet av 24 timer like mye regn som det normalt ville falle i løpet av to måneder. Og selvfølgelig rammet det også vinmarker og vindistrikter. Verst gikk det utover vinregionen Ahr, oppkalt etter elven som er en biflod til Rhinen. Flommen i Ahr var så kraftig at den rev med seg hus, biler og traktorer. Vinfat, falsker og vintanker fløt rund i gatene og visse steder står vingårdene ribbet for alt av utstyr.

For de fleste av vinbøndene er vinmarkene det eneste de har igjen da de ligger høyt opp i skråningene ned mot dalen og elva. Totalt har de i følge Südwestrundfunk, tapt cirka 50 millioner Euro. Men heldigvis strømmer nå hjelpen til fra andre vinregioner med utstyr og penger. Mange vinbønder fra forskjellige vinregioner er allerede på plass med gaffeltrucker, traktorer eller pumper for å redde det som reddes kan. Eksterne hjelpere er på vakt for å arbeide i vinmarkene slik at de kan sikre den kommende årgangen. Det er også blitt donert vin hvor fortjenesten av salget går til de rammede produsentene i Ahr. Vinbøndene i Mosel har stilt vinkjellere og utstyr til rådighet for årets høst og muligheten til å redde 2021 årgangen.

Kilde: Südwestrundfunk m.fl

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.