Vinen fra djevelens kjeller, har stor suksess over hele verden.

Rykte om at deler av vinkjelleren til Concha y Toro var besatt av djevelen selv, ble satt ut for over 100 år siden av eieren Don Melchor de Santiago Concha y Toro. Ene og alene for å hindre tyverier av vinene sin fra lokalbefolkningen. Derav navnet Casillero del Diablo – djevelens kjeller. Men det var først  i  1953 at navnet ble varemerket Casillero del Diablo, skapt for hjemmemarkedet i Chile og i 1963 for eksportmarkedet.  Og suksess ble det. Vinen med djevelmerket selges i dag i mer enn 122 land. Kanskje ikke så rart, med lav pris og en hyggelig kvalitet.

Casillero del Diablo Carmenere 2019. Chile , Valle Central , Valle del Rapel Pris 114,90 

Dyp mørkerød farge. Bra duft av mørke bær med fine hint av urter og litt tre. Smaken er rund og bløt med en frisk og god fylde. Lever opp til duften med sine mørke bær og en anelse fat. Godt balansert syre med en mild tannin. God ettersmak. En vin som fungerer glimrende til lam men også til kos. Meget bra kjøp.

Casillero del Diablo Pinot Noir 2020. Chile , Aconcagua , Valle de Casablanca. Pris kr. 114,90 

Fin rød farge. Bra duft av kirsebær, og bitte litt urter. Rund og fin smak med bra fruktighet. Meget bra balansert syre og sødme. Mild tannin. Riktig god ettersmak. En vin som vil fungere glimrende sammen med torsk i smørsaus. Meget bra kjøp.

Casillero del Diablo Merlot  2020. Chile , Valle Central , Valle del Rapel. Pris kr. 114,90 

Laget av Merlot 87%, Syrah 10%, Alicante Bouschet 3%. En klar, rød farge. Duft av røde bær med hint av urter. Bra fylde på smak. Frisk og fruktig. God syre og sødme. Bra tannin. Fin ettersmak. En vin som passer til lyst kjøtt, men best som kosevin. Mye vin for pengene

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2019. Chile , Valle Central. Pris. Kr 114,90 

Cabernet Sauvignon 86%, Syrah 6%, Petit Verdot 3%, Petite Sirah (Durif, P. Syrah) 3%, Cabernet Franc 2%. Mørk, ung blårød farge. Duft av solbær og med hint av urter. En bløt og fruktig smak med solbær. Ok balansert. Bra med tannin. Bra ettersmak. Passer til lam eller kos. Meget bra kjøp.

Casillero del Diablo Chardonnay 2020. Chile , Aconcagua , Valle de Leyda. Pris kr 114,90 

Lys strågul med et grønt skjær på farge. Duft av epler, sitrus og noe tropiskfrukt. Frisk og ung i smaken. Samme smak som i duften med epler og sitrus. Vel balansert. En fin ettersmak. Passer fint sammen med fisk og skalldyr. Mye vin for pengene. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.