Februar hos Georg Breuer.

UnknownSom  jeg fortalte i januar, får vi følge vingården Georg Breuer igjennom et helt år.

Siden sist vi skrev om dem, har de nå nesten blitt ferdige med beskjæringen av vinstokkene. Bare i de bratte bakkene i Rüdesheim Berg Sloßberg står det igjen og toppe.

I vinkjelleren bobler det fortsatt  bitte litt i to fat. Og de får den tiden de trenger. Trøsten er at 98 prosent av fatene er ferdige.

Theresa Breuer
Theresa Breuer

Også den første prøveblandingen av Rheingau Riesling GB Sauvage og GB Charm er gjort. Noe som alltid er veldig spennende for å se hva det blir. Og årgangen 2012, vil tappes i begynnelsen av mars måned. Resten av vinen vil fortsatt ligge på fat og bare godgjøre seg.

Men, i følge Theresa Breuer er de veldig fornøyde med utviklingen på vinene.

– Vinene har en flott frukt og struktur. Samt at de har en svært deilig og livlig syre.

Unknown-4Selv om februar er en relativt stille måned, bortsett fra det tunge arbeide i vinmarkene, så er det mye som skal forberedes. Vinsmakinger, gourmet arrangementer og messer. I februar så presenteres også deres kunstner etikett. Siden 1980 har Georg Breuer latt en kunstner lage etiketten på vinen fra Rüdesheim Berg Sloßberg.  For 2010 årgangen og for 31 gangen, var det kunstneren Tanja Schneider som skapt etiketten. En collage som speiler inntrykkene fra vinmarkene og arbeidet på vingården.schlossberg2010

Mer fra Georg Breuer om en måned. Du kan lese mer om dem her.

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.