Helt siden 1638 har familien Fürst dyrket vin i tyske Franken. Først og fremst hadde de en liten gård i gamlebyen i Bürgstadt med husdyr, frukt, vin – og ikke minst tobakksdyrking som var vanlig i området.

I 1979 overtok Paul og Monika Fürst gården, nå i utkanten av landsbyen med hjerte i av Centgrafenberg og med utsikt over middelalderbyen Mittenberg. Noe av det første Paul og Monika, gjorde, var å utvide vinmarkene. Sakte vokste den fra 1,5 hektar til i dag på 21 hektar. Og mesteparten plantet med Pinot Noir.

Sebastian og Paul Fürst

1979 var det ikke akkurat «in» å dyrket Pinot Noir og rødvin i Tyskland. Derfor tok han og noen venner som trodde på den tyske rødvinen, kontakt med produsenter i Burgund, Oregon og Bündner Herrschaft for å lære mest mulig. Og ti år senere, fikk de et gjennombrudd og aksept for sine viner.

2007 kom sønnen Sebastian inn i produksjonen. Etter endt studier i vindyrking og ønologi i Geisenheim, fikk han praksisplasser i blant annet Burgund, Alsace, Spania og Sør-Afrika. Noe som førte til en økologiske orientering.

I 2018 ble virksomheten overført til Sebastian og kona Isabell. Men det betød ikke at Paul forsvant fra vinmarken. Det førte heller til et ennå tettere samarbeide mellom far og sønn.

Vingården har mottatt mange priser for sine viner. Paul ble kåret til årets tyske vinmaker i 2003, Sebastian i 2018 og Paul mottok prisen for sitt livsverk i 2020. Og ikke minst i 2022 fikk Sebastian prisen som Tysklands beste vinbonde.

Rudolf Fürst Spätburgunder Tradition 2020. Tyskland, Franken. Pris kr. 319,90 Poeng 90/100 Importør: Hans A. Flaaten

Rubinrød farge. God duft av kirsebær og med hint av villjordbær og urter. Fin fruktigsmak med en fin fylde. Lever opp til duften med sine bær. Godt balansert syre og sødme. Mild tannin. Lang, frisk ettersmak. Passer bra til lyst kjøtt eller grilla fisk. Meget bra kjøp!!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.