Et knippe spanske viner.

Om jeg påstår at det var spansk vin og da spesielt vin fra Rioja som fikk frem vindrikkeren i det norske folket en gang på åttitallet, så tror jeg at jeg ikke er så langt ute.

Foto Ina Wesenberg
Marqués de Vitoria Gran Reserva 2004 Spania, Rioja 90 poeng

Her det mye vin for pengene. Vinen har en djup rød farge, god duft av fat, mørke bær og tørket frukt. Smaken er nesten et eventyr, med en sjeldent god munn følelse, den samme frukten som man finner i duften, en tett på perfekt balanse mellom syre og sødme. En lang og god ettersmak. Passer til den kraftige lammegryta. Et ekte løp og kjøp vin.

Lan Reserva 2009 Spania, Rioja  89 poeng

En fantastisk vin. Så er det sakt. Mørkt rød på fargen. Fortsatt ”ung” på duften med mørke bær, fat og noe jeg ikke helt klarer å definere. Smaken følger duften, med lekker fylde, tett på den perfekte balansen mellom syre og sødme. Lang og riktig god ettersmak. Passer glimrende til lam og det vi i gamle dager kalte oksekjøtt. Meget godt kjøp.

Campo Viejo Reserva 2009 Spania, Rioja  86 poeng

En tett på klassisk Rioja. Med en dyp rød farge, klassisk duft med mørke bær, urter og fat. Smaken lever langt på vei opp til duften, med sin gode fylde mørke bær, fat og godt balansert syre og sødme. En god ettersmak. Passer til lam eller kos. En riktig prisverd vin.

Sierra Cantabria Crianza 2010 Spania, Rioja 76 poeng

Djup rød, duft av mørke bær, kirsebær og eikesponer. Smak av mørke bær, ikke så harmonisk mellom syre og sødme. Kort på ettersmaken. Kan brukes til lam. Her kan man finne noe som er meget bedre i forhold til prisen.

Cava
Gramona III Lustros Gran Reserva 2006 Spania, Cava.  90 poeng

Her er en cava av de sjeldne. En vin som virkelig fortjener å være i toppklasse. Fargen er strågul, nydelige små bobler. Duft av epler, sitrus og blomster. Smaken lever langt på vei opp til duften, med fin fylde, godt balansert syre og en lang, herlig ettersmak. Passer fint som aperitiff og lyst kjøtt. Meget godt kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.