Soave er en del Veneto regionen i den nordøstlige delen av Italia, tett på Gardasjøen.

Landskapet er vakkert med bølgende, grønne åser. Soave er berømt for sine hvitviner, som kan være alt fra søte dessertviner til tørre, friske sommerviner. Soave fikk sin DOC i 1968 og er Italias største  hvitvinsproduserende område. Soavevinene lages i hovedsak på Garganega druen, som når den masseproduseres, gir en litt kjedelig, tynn vin. Derfor var Soave i mange år var beryktet, og jeg mener beryktet, for sine mediokre bulkviner. Men de siste tiårene så har kvaliteten blitt høynet enormt. Og da først og fremst hos de mindre, private produsentene som går etter et lavt utbytte på vinmarkene og skaper noen helt fantastiske viner.

Et lite knippe gode Soave viner.

Gianni Tessari Monte Tenda Soave Classico 2016. Italia, Veneto, Soave. Pris kr. 169,90 Poeng 88/100

Fin gulgrønn farge. Bra duft av sitrus, frukt samt elegant hint av urter og blomster. God munnfølelse. Frisk og fyldig. Smaken følger duften på en god måte. Bra syre og sødme med en lang og lekker ettersmak. Passer bra sammen med lyst kjøtt og ennå bedre til kos. Meget bra kjøp.

Tessari Grisela Soave Classico 2015. Italia, Veneto, Soave. Pris kr. 174,90 Poeng 87/100

Lys gul på fargen med et lite grønt skjær. Bra duft av sitrus, epler og hint av urter. Smaken er frisk og fruktig. Lever fint opp til duften med en bra syre og sødme. Lang og frisk ettersmak. Passer fint sammen med sommersalaten og sene sommerkvelder. Meget bra kjøp.

Tommasi Le Volpare Soave Classico 2015. Italia, Veneto, Soave. Pris kr. 139,90 Poeng 86/100

Lys gul med grønnskjær. Frisk duft av sitrus med små hint av blomst og urter. Smaken lever fint opp til duften med sin gode fruktighet og riktig bra balanserte syre og sødme. Bra ettersmak. Passer glimrende til grønnsaksretter og sommerkos en lørdag ettermiddag på terrassen. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.