En vin fra Rhône

0

Vincent Paris er en ny kraft i Cornas i Rhône.

Det betyr ikke det samme som at han er ny i regionen. Han har tunge familiære forpliktelser. Vincents mor er søster av legendariske Robert Michel. Vincent disponerte inntil februar 2006 tre hektar vinmark i Cornas. I dag har arealet økt en del som et resultat av oppkjøp av andeler i flere fremragende vinmarker fra sin onkel Robert, som har trådt inn i pensjonistenes rekker etter et langt og anstrengende liv i vinmarkene og i kjelleren.

Filosofi

Vincent ønsker å produsere et annerledes bilde av Cornas enn det ultra-tradisjonelle. Han er opptatt av å presse mest mulig fruktmessig raffinement ut av druematerialet. Vincent tilhører en generasjon som ønsker drikkbarhet på et tidligere tidspunkt enn Clape og Thierry Allemand, dagens to åpenbare ikoner i Cornas. Aller helst umiddelbart etter tapping på flaske, men ikke på bekostning av regionens karakter og egenart. Således vil han lage Cornas som skal kunne drikkes tidlig i tillegg til at de skal kunne lagres med gevinst. Dette er en vanskelig balansegang for alle som ønsker å modernisere et tradisjonelt produkt, de to betingelsene som skal ivaretas, er ikke alltid kompatible. Man kan se for seg en utvikling mot en fersk, kjølig og robust fruktbase i kombinasjon med store muskler og fast struktur, mer i retning av stilen hos Allemand, som Vincent er en stor beundrer av.

Vincent Paris Cornas Granit 30 2020. Frankrike, Rhône, Cornas. Pris kr. 479,00 Poeng 92/100

Drua er Syrah. Mørk rød farge. En bra duft av mørke bær med hint av krydder og fat. Smaken er ekte rock and roll. I den mest positive mening. Flott syre og en virkelig og god fylde. Rund og god. Masser av frukt og bær. Bra med tannin. Lang og god ettersmak. Passer fint sammen med rødt kjøtt. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.