Den tidligste omtalen av Torre a Cona  daters helt tilbake til 1066. Med unntak av det imponerende tårnet fra det tolvte århundre, er det lite som minner om den første bosettingen. Mellom det tolvte århundre og 1750 ble eiendommen gjenoppbygd.

Det var Rinuccini familien som på 1600 tallet, bygde slottet som det ser ut i dag. I midten av 1800 tallet, solgte Rinuccini-familien villaen til Trivulzio fra Milano, som 34 år senere, i 1882, ga det til Baron Padoa. Godsets nåværende eiere, greve Rossi di Montelera kjøpte eiendommen i 1935.

Under andre verdenskrig ble villaen hovedkvarter for den tyske hæren før britene overtok sommeren 1944, som brukte det som sykehus. Ulike kunstverk av Michelangelo og Donatello ble skjermet i kjellerne i Torre a Cona under krigen, inkludert statuer fra Medici-kapellene og katedralen i Firenze. Vissheten om at disse mesterverkene var lagret her reddet Torre a Cona fra bombingen.

Etter krigen gjenopptok familien Rossi av Montelera eiendommen og begynte restaureringen og vedlikeholdet som fortsetter i dag.

Torre a Cona Sangiovese. Italia, Toscana. Pris kr. 549,90. Poeng 88/100 Importør: Red & White AS

Sangiovese. Mørkerød farge. Duft av modne kirsebær med hint av krydder. En god frisk fylde på smak. Balansert syre og sødme. Samme kirsebær som i duften. God tannin. En tørr og god ettersmak. En vin til lam. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.