En tysk pinot noir som kler februar

0

Endelig februar og jeg starter måneden med supervin.

Winzerhof Linder ligger like utenfor Endingen am Kaiserstuhl i den tyske delstaten Baden-Württemberg. Gården drives av Ronald Linder som tok over etter sin far i 2011. Han la straks om til økologisk- og senere biodynamisk drift og kultiverer i dag 4 hektar biodynamisk sertifiserte vinmarker. En liten flokk sauer og noen høner gresser og holder det ryddig blant vinrankene. Det var ikke opplagt at Ronald skulle overta gårdsdriften etter sin far. Etter fullført ingeniørutdannelse studerte han videre for å bli filmskaper, men skjebnen ville det annerledes etter å ha møtt personer som inspirerte ham til å finne sin plass i naturen.

Etter noen års prøving og feiling fant han metodene for å holde jorden sunn og vinmarkene i balanse: manuelt arbeid uten bruk av tungt utstyr i vinmarkene. Bruk av biodynamiske preparater og grønn gjødsel med fokus på å skape og opprettholde biologisk mangfold.

Linder Dr Spoth Natür 37 2018. Tyskland, Deutscher Wein, Øvrige. Pris kr. 399,90 Poeng 88/100 Importør: Non Dos As

Pinot Noir. En litt disete mørkerød farge. Meget bra duft av røde bær, hint av urter og krydder. Frisk, fruktig med god fylde på smak. Fin syre og sødme. Bra tannin. Lang og god ettersmak. Passer bra sammen med lam og lyst kjøtt. En riktig elegant Pinot Noir. Meget bra kjøp!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.