En svensk dessertvin til jul

Brännland Cider startet i 2010 i den svenske byen Umeå.

Det hele startet som en drøm om å lage cider på Norrlandsepler. Etter to år med forsøk, feil og nye funn kom de fram til at svenske epler i kombinasjon med det kalde nordlige klimaet var best egnet for å produsere iscider.

Men hva er iscider? Iscider er en søt vin produsert ved gjæring av eplemost med et sukkerinnhold før gjæring på minst 30° brix. Sukkerkonsentrasjonen bør oppnås ved bruk av naturlig avkjøling. Alkoholinnholdet i det ferdige produktet skal være mellom 7 og 13 volumprosent alkohol og mengden restsukker i den ferdige cideren må ikke falle under 130 gr/L.

Ellers må følgende krav oppfylles for svensk iscider.

  • Råvaren skal bestå av 100 % ukonsentrert, naturlig eplemost fra epler dyrket i Sverige.
  • Tilsetning av konserveringsmidler er ikke tillatt.
  • Smak- og fargetilsetninger er ikke tillatt.
  • Tilsetning av alkohol er ikke tillatt.
  • Kaptalisering er ikke tillatt.

Brännland Iscider 2021. Sverige. Pris kr. 269,- (37,5 cl) Poeng 92/100 Importør: Excellars AS

Epletyper: Mutsu, Belle de Boskoop, Ingrid Marie. Vakker gyllen farge. Duft av epler med et fint hint av sitrus og krydder. En prefekt balansert syre og sødme på smak. Lever opp til duften med sine epler og krydder. En fantastisk ettersmak. Ost og søte desserter.

Forrige artikkelLuke nr. 18
Neste artikkelLuke nr. 19
Vidar Pedersen
Fra Wikipedia. Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist. Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö. Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.