I lange tider har det blitt produsert mengder med lett forglemmelige vin i Valpolicella.

Men når du kommer opp i åsene, finner man noen helt fantastiske og unike viner. Man kommer over druer som Rondinella, Rossignola, Corvinone og ikke minst Corvina. Og en av de mest spennende produsentene er vingården Tedeschi. De har drevet med vindyrking siden 1630 og er ikke redde for å bruke tradisjon samt med motet til å gå sine egne veier. Med andre ord, de lager et spennende spekter med vin og med noen virkelige stjerner innimellom.

Tedeschi Capitel Monte Olmi Amarone della Valpolicella Classico Riserva 2016. Italia, Veneto, Amarone della Valpolicella. Pris kr. 799,- Poeng 93/100 Importør: Vinarius AS

Ny årgang. Druene er Rondinella 30%, Rossignola 10%, Corvinone 30%, Corvina 30%. Mørkerød farge. Duft av mørke bær, krydder, honning med fine hint av tørket frukt. Smaken har en god fylde, frisk og fruktig. Lever på alle måter opp til duften med tørket frukt, mørke bær og krydder. Perfekt balansert syre og sødme. Meget bra tannin. En mektig ettersmak. Passer til rødt kjøtt. En amarone som er sjeldent god og elegant.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.